Отново и отново си спомням фразата от класиката Понякога четеш

...
Отново и отново си спомням фразата от класиката Понякога четеш
Коментари Харесай

ЦРУ Започна да набира агенти по обява

Отново и още веднъж си припомням фразата от класиката „ Понякога четеш записка във вестник и се учудваш необикновено “. Вярно, класиката значи руски вестници. Но американските вестници, т.е. издаваните не при тоталитаризма, а при свободата и демокрацията, могат да провокират не по-малка изненада.

“Уолстрийт Джърнъл ” споделя за обществена лекция, изнесена от заместник-директора на Централното разследващо ръководство на Съединени американски щати Дейвид Марлоу в мозъчния концерн на университета “Джордж Мейсън ” (Вирджиния). Заместник-директорът сподели, че службата му е „ отворена за съдействие и търси по целия свят руснаци, които са недоволни от спецоперацията в Украйна “. “Сега е добър миг да търсене, тъй като президентът Путин позволи неточности в акцията си в Украйна, отваряйки нови благоприятни условия за набиране на личен състав за западните разследващи организации измежду антивоенно настроените руснаци ”, добави той.

Според Марлоу Централно разузнавателно управление на САЩ се интересува най-вече от " военните, ръководителите, олигарсите ", което е естествено. Всяка специфична работа постоянно се интересува от огромните риби. Но, апропо, мрежата ще бъде необятно разпръсната - въпреки всичко Централно разузнавателно управление на САЩ има намерение да търси евентуални съветски сътрудници " по целия свят ". Въпреки че в доста страни може би има съветски емигранти, недоволни от украинската акция, то измежду тях ще е много мъчно да се намерят генерали и олигарси.

Веднага означаваме, че историята за лектора от Централно разузнавателно управление на САЩ не е оповестена в тъмен интернет запас. В някоя жълтения може да напишат всичко. Но “Уолстрийт Джърнъл ” твърди, че е стабилен. И самият сюжет е отдаден не на зверствата на Кремъл - тук, несъмнено, никой няма да осъди западно издание за лъжите - а на проектите на своя (от позиция на вестника) разузнавач-герой. А и въпреки всичко е мъчно да се измисли изцяло наличието на тирада от значим сан сътрудник на Централно разузнавателно управление на САЩ в американски университет - в края на краищата се ревизира незабавно.

И по принцип готовността на специфичните служби - и всевъзможни - да се заемат с вербовка на сътрудници е нещо, което се схваща от самосебе си. Всички към този момент знаят, че Централно разузнавателно управление на САЩ не е институция на благородни девици, дилемите пред нея са по-разнообразни. В един от романите на Юлиан Семьонов Щирлиц, получавайки информация за това по какъв начин уругвайските или парагвайските специфични служби са се разшавали в Берлин, се оплаква: " Сърбеж в простатата, а не разузнаване. " Докато Централно разузнавателно управление на САЩ въпреки всичко надали заслужава такава изцяло пренебрежителна оценка.

Освен това през 2022 година имаше цели две емигрантски талази - след 24 февруари, когато беше оповестено началото на СВО, и след 21 септември, когато беше оповестена частична готовност. Оценките за броя на бегълците варират доста: от 150 000 до 800 000 през първата вълна и от 250 000 до 400 000 през втората. Но по този начин или другояче броят на депортираните е значителен. Битовият хаос в новото им непрекъснато местопребиваване, както и общата им неспособност да живеят в непозната земя - в основата си това беше ефимерна креативна класа, някак мъчително нужна и двойно ненужна по време на икономическата рецесия - основават най-благоприятните условия за работата на специфичните служби с тях.

Разбира се, различен е въпросът дали са от огромна стойност за Централно разузнавателно управление на САЩ. Тук има огромни подозрения. Що се отнася до тези, които са останали в Русия - а те са най-интересните за работещите в Лангли - то генералите, министрите и олигарсите, даже елементарните мрънкала, в по-голямата си част схващат, че антивоенните настроения са си антивоенни настроения, само че:

„ Въпреки че не съм страхливец, не съм и тъп.

И не съм склонен да си закача на вятъра клуп ”.

А работата за вражеското разузнаване („ Отворени сме за бизнес “, разгласи заместник-директорът на ЦРУ) на страна, с която в действителност сме във война, може да докара до много неприятни последствия. Едва ли съветското контраразузнаване като цяло бездейства и отсъства като класа.

Но по тази причина е необичайно държанието на заместник-директора на Централно разузнавателно управление на САЩ Марлоу, който напряко по вестника приканва руснаците да си закачат въжето на врата. „ Ние набираме шпиони по публикация. “ Преди се смяташе, че в институции от този тип работят цинични хора, само че в това време не глупави, помнещи правилото „ Има неща, които се вършат, само че не се приказва за тях “.

Превод: В. Сергеев

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Когато видите знака " подправени вести ", това значи, че тази публикация е целесъобразно да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР