Отново хаос цари в района на летището в Кабул. Министерство

...
Отново хаос цари в района на летището в Кабул. Министерство
Коментари Харесай

В опит за спасение: Четвърти ден хаос на л4етичщето в Кабул

Отново безпорядък царува в региона на летището в Кабул. Министерство на външните работи разгласи, че 14 български жители са напуснали столицата, а още петима чакат да бъдат евакуирани и с тях се поддържа контакт.

Съединените щати упрекнаха талибаните, че блокират евакуацията на цивилни жители. За последните 24 часа обстановката ескалира няколко пъти.
Снимка: btvnovinite.bg
През нощта американските военни са употребявали сълзотворен газ, с цел да овладеят нови опити за взлом.

В същото време фрагменти демонстрират по какъв начин бойци оказват помощ на малко момиченце и на жена да преминат огражденията.

Съобщава се за настъпила суматоха, след пукотевица от страната на талибаните, които се пробват да разпилян хората, с цел да не доближат летището.

С всеки минал ден тази интервенция става все по-неотложна и обезверена. Афганистанците сe пробват да избягат, откакто преминат през талибанските бойци.

Военни оказват помощ на хиляди да изоставен Афганистан. Импровизирани барикади разделят двете армии, воювали в продължение на 20 години. Талибаните управляват тълпите, като стрелят във въздуха.
Снимка: btvnovinite.bg
„ Това е филантропична задача, която се организира от военни, тъй като ние сме в изискванията на военна зона. Невероятно е – единствено на крачка от тук са талибаните, тъкмо до английските военни, които се пробват да оказват помощ на хората да се качат на самолетите “, споделя кореспондентът на „ Скай Нюз “ Стюарт Рамзи.

Военните викат преводачи, когато идват хора от разнообразни националности. След това ревизират документите им.
Снимка: btvnovinite.bg
Ако са изрядни, ги насочват към входната врата, с цел да бъдат обработени вътре. Но доста остават на открито.

Фатима е една от тях. Съпругът й се включил към талибаните и почнал да я бие. Тя и 4-годишната й щерка демонстрират писмо от Организация на обединените нации, в което написа, че са жертви.
Снимка: btvnovinite.bg
„ Афганистан е на талибаните. Талибаните са терористи. Мъжът ми е талибан. Можем да отидем в Америка, Канада, Франция, която и да е страна – единствено аз и щерка ми “, споделя Фатима.

След намесата на публицистите, военните преразглеждат случая и пускат Фатима и щерка й, без гаранции.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР