Относно това, че ПЛЪХОВЕТЕ ПЪРВИ НАПУСКАТ ПОТЪВАЩИЯ КОРАБ, искам да

...
Относно това, че ПЛЪХОВЕТЕ ПЪРВИ НАПУСКАТ ПОТЪВАЩИЯ КОРАБ, искам да
Коментари Харесай

ПОСЛЕДНОТО НЕЩО, КОЕТО ЩЕ ВИДИТЕ – МИГ, ПРЕДИ КОРАБЪТ ДА ПОТЪНЕ – ЩЕ БЪДЕ ЕДНО ТЕЛЕВИЗИОННО СТУДИО. И ЩЕ НАРИЧАТ ИСТИНАТА ПРОПАГАНДА – ДОКАТО БЪЛВАТ ПРОПАГАНДА! КОГАТО ИСТИНАТА УСПЕЕ ДА СЕ ПРОМЪКНЕ В ТЕЛЕВИЗИОННОТО СТУДИО – НИЕ НАРИЧАМЕ ТОВА Г

Относно това, че ПЛЪХОВЕТЕ ПЪРВИ НАПУСКАТ ПОТЪВАЩИЯ КОРАБ, желая да ви кажа, че…ТОВА НЕ ВАЖИ ЗА ТЕЛЕВИЗИОННИТЕ ПЛЪХОВЕ‼️ (НЯКОИ ОТ КОИТО ДОСТА КРАСИВИ) (външно)

Сега…, ЧЕ КОРАБЪТ ПОТЪВА – ТОВА НА ВСИЧКИ ТРЯБВА ДА Е ЯСНО, МИСЛЯ. Става дума за КОРАБА, на който се давим всички, в последно време. Имам поради – СВЕТЪТ, какъвто го познаваме (а, може би – СВЕТЪТ ВЪОБЩЕ, и цивилизацията, като цяло). За нашата цивилизация става въпрос. Случвало се е, и преди (атланти, маи…) Нищо ново под слънцето. Всяко ново – е добре забравено остаряло, нали знаете. Важи и за кон’цент’рационните лагери (които в този момент са туристически атракции) – Засега! (още малко време) – Преди да се върнат към главното си предназначение)

Важи за вксинационните акции (имало е и преди пандемии (чума, холера) – основали основателни предпоставки за използване на ваксини.

Важи, общо взето – ЗА ВСИЧКИ ЧОВЕШКИ БЕЗУМИЯ, КАТО ЦЯЛО.

Но има и нещо ново. Новото в тази ситуация знаете ли кое е?

Че ПОСЛЕДНОТО НЕЩО, КОЕТО ЩЕ ВИДИТЕ – МИГ, ПРЕДИ КОРАБЪТ ДА ПОТЪНЕ – ЩЕ БЪДЕ…. ЕДНО ТЕЛЕВИЗИОННО СТУДИО, с всичките му плъхове вътре (някои от които много красиви – външно).

ПОСЛЕДНОТО, КОЕТО ЩЕ ВИДИТЕ – момент, преди корабът дефинитивно да потъне – ще бъде точно това:

Познато телевизионно студио (те всички си приличат)

И… Всичките му плъхове вътре.

Плъховете вътре – ще ви осведомят. Те ДО ПОСЛЕДНО ще ви осведомят (ДЕЗинформират) – за цените на парното и тока, за ШОКА (от войната, и всякакви други шокове), ще броят умрели и умряли, и ще назовават ИСТИНАТА агитация – до момента в който бълват агитация!

Разбира се, пропагандата НЕ ВКЛЮЧВА цените на парното и тока, хляба и сиренето, колбаса и синьото гориво (И НАЙ-ВЕЧЕ ОЛИОТО). Тук агитация няма. Има единствено истина. Чиста истина – поднесена със сата’нинско наслаждение (за предизвикателство на повече шок).

ВСИЧКО ОСТАНАЛО ОБАЧЕ – Е ЧИСТА ПРОПАГАНДА, И ДЕЗИНФОРМАЦИЯ.

И те ще я бълват ДО ПОСЛЕДНО! – красиви, добре изглеждащи,  изглеждащи мъдро (и гледащи умно) А, бе… Почти, като живи! Накипрени, като за тиган,ска женитба (или, като за последно) – в своите театрални костюми. Със театрални усмивки на изкуствените си лица –  лек намек за изкуствените им сърца.

Най-бруталното е, че те НАРИЧАТ ИСТИНАТА ПРОПАГАНДА – ДОКАТО БЪЛВАТ ПРОПАГАНДА.

Не по-малко брутално е това, че…

Когато ИСТИНАТА успее да се промъкне (за кратко) – в някое телевизионно студио – ние назоваваме това… ГАФ.

Общество, което назовава истината „ГАФ“ – няма късмет.

Да оцелее… дълго.

И последното, което ще видите – МИГ, ПРЕДИ КОРАБЪТ ДА ПОТЪНЕ ОКОНЧАТЕЛНО – ще бъдат УСМИХНАТИТЕ ЛИЦА НА ТЕЛЕВИЗИОННИТЕ ПЛЪХОВЕ, накипрени в театралните си костюми, със замръзнали театрални усмивки на лицата –  по какъв начин ви осведомят (за цените на парното и тока) и ви ДЕЗинформират (за всичко останало).

И те ще го вършат дотогава, докато…

Стигне проклетата вода, в която се давим – до гърлата им. И млъкнат вечно!

Тогава сигурно ще млъкнат вечно.

Чакам този миг. С възходящ възторг.

Когато КОРАБЪТ ПОТЪВА – хората се държат друго.

Спомням си фрагменти от „Титаник“, който гледах неотдавна. Когато до потъването му оставаха безусловно броени минути – положителният наблюдаващ можеше да види неповторими неща!

Една огромна част от хората – тичаха като обезумели по палубата. Някои помагаха на хората да излязат на по-безопасно място. Други предлагаха пари на лодкаря – да ги „вреди“ с преимущество да се качат на лодка – неразбиращи, че има моменти, когато шарените хартийки губят всякаква стойност и престават да имат значение. Спомням си една паметна имитация, казана по този мотив:

– В момента вашите пари не костват НИ-ЩО!

Трети – скачаха като обезумели напряко във водата – без лодка и без избавителна жилетка – със същия безразсъден възторг, с който в този момент някои пазарят олио.

А един човек от оркестъра – свиреше…. На цигулка!

Той просто стоеше, обтегнат като струна и някак недействителен измежду безумното голям брой, което тичаше напред-назад – и свиреше. Така въодушевено! Както свири единствено човек, който знае от къде идва – и накъде се е запътил. И ще дойде всеки миг!

Повечето не знаеха… И по тази причина бяха обезумели.

Най-странното е, че ТЕЛЕВИЗИОННИТЕ ПЛЪХОВЕ също не знаят (отде идат, и накъде отиват). Нито – къде се намират изобщо! Но се държат по този начин – като че ли знаят! И, затова… Последното, което ще видите, преди корабът да потъне – ще бъдат ТЕ.

Накипрени в театралните си костюми – с изкуствени, театрални усмивки, замръзнали на изкуствените им лица. Как осведомят (за цените) И ДЕЗинформират – за всичко останало.

Според, както им е спусната директивата на партията.

Нямам поради Продължаваме Промяната – а онази, Оруелската партия.

Описана в един роман…

За който все по-често става дума в последно време, и който се материализира по-бързо, в сравнение с чакаха кон’спираторите.

Гълъбина Митева
Източник: afera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР