Относно напрежението в социалистическата партия Елена Йончева обясни, че БСП

...
Относно напрежението в социалистическата партия Елена Йончева обясни, че БСП
Коментари Харесай

Елена Йончева: Намаляването на партийните субсидии е голям удар срещу демокрацията

Относно напрежението в социалистическата партия Елена Йончева изясни, че Българска социалистическа партия не е властническа партия и в нея е обикновено да има конфликт на разнообразни хрумвания и визии.

,,В Партията на европейските социалисти, да вземем за пример, има над 30 партии и организации и е обикновено да няма цялостно препокриване на концепциите сред тях, тъй като всяка страна има своите приоритети'', уточни тя.

Йончева разяснява и корупцията в нашата страна.

,,Корупцията е проблем за икономическото развиване на България. 11 милиарда евро губим на година поради корупцията. Тук става въпрос за злоупотреби с европейски стратегии, пропуснати изгоди, понижени непознати вложения, сива стопанска система, проведена престъпност. Заради корупцията губим 22% от Брутният вътрешен продукт. България не е в Шенген и Еврозоната точно заради равнищата на корупция'', изясни евродепутатът от Българска социалистическа партия.

,,Намаляването на партийните дотации е огромен удар против демокрацията и против единствената съпротива в България на това властническо ръководство, защото единствено Българска социалистическа партия е в положение да го смъкна от власт. Ето за какво имам вяра, че след 10 година няма да приказваме за ръководство, а за режим, до момента в който името на Борисов няма да бъде споменавано, просто тъй като всички ще ни е срам'', добави още Елена Йончева.

На въпрос за идния локален избор наесен тя уточни, че ''БСП ще се оправи доста добре''.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР