Относно напрежението Русия- НАТО ще бъде взета най-отговорната национална позиция

...
Относно напрежението Русия- НАТО ще бъде взета най-отговорната национална позиция
Коментари Харесай

Петков: Решението ми около напрежението Русия-НАТО ще бъде национално-отговорно

Относно напрежението Русия- НАТО ще бъде взета най-отговорната национална позиция въз основата на цялостен разбор, увери министър председателят Кирил Петков. „ Сигурен съм, че тя ще подхожда напълно и ще усъвършенства българския интерес. За нас най-важното е да сме сигурни, че решенията, които взимаме са национално виновни ”, сподели той.

Премиерът заяви, че Съветът по сигурността ще е главният орган, който ще взима сериозните решения, засягащи сигурността на България. Това съобщи министър председателят Кирил Петков.

„ Днес всички служби ще бъдат на Съвета. Искам да чуя всички отзиви, с цел да вземем общо решение и да излезем с точна рекомендация към Министерския съвет ”, изясни Петков.

„ Ние ще бъдем градивен сътрудник и съдружник в НАТО и Европейски Съюз, с цел да сме в сходство със съдружниците си. Решенията, които се взимат са основани напълно на българските служби за сигурност, на българските министри и на Министерския съвет ”, добави той.

Петков прикани опозицията към разговор.

„ Не е време да се упражнявате за политика. В момента имаме народен интерес. Нещата, които би трябвало да се приказват, са на база същински разбори, а не на някакви пиар акции ”, настоя той.

По думите му корабите и самолетите, които идват от други страни от НАТО , не са изключителна обстановка.

„ През 2016 година се взе решение за засилен air policing на НАТО , това е в негово продължение “, напомни той.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР