Отношенията между САЩ и Русия никога не са били по-зле,

...
Отношенията между САЩ и Русия никога не са били по-зле,
Коментари Харесай

Алексиев: Путин и Тръмп приятели? Несъстоятелно

Отношенията сред Съединени американски щати и Русия в никакъв случай не са били по-зле, в сравнение с са сега.

Така разяснява напрежението сред Русия и Запада ръководителят на Центъра за Балкански и Черноморски проучвания Алекс Алексиев пред телевизия „ Блумбърг “.

„ Това, което се говореше до момента – че надали не Путин и Тръмп са огромни другари и ще има огромно възстановяване на връзките – се оказва безусловно несъстоятелно. Фактът, че даже приказваме за утежняване, демонстрира доколко това е една неприятна за доста хора действителност “, сподели той.

Според него е изцяло допустимо да стане по-зле, освен поради „ Скрипал “, а и поради това, че хората, които сега идват на власт в Съединени американски щати, по-специално Майк Помпео в Държавния департамент и Джон Болтън в Националния съвет за сигурност, са доста по-консервативни от хората, които са били там преди.

„ 60 експулсирани дипломати единствено от Съединени американски щати е доста огромна цифра. Такова нещо от горещите дни на Студената война не сме следили. Така че това е доста показателно “, разяснява Алексиев.

„ Ако доказателствата, които съществуват, са задоволително положителни за Англия, Франция, Германия и Съединени американски щати, то те са задоволително положителни за мен. Смешно е да се приказва, че това са измислени работи. Никой няма огромен интерес от това да се влошат връзките дотам, че мъчно да се направи някакъв модус вивенди “, добави той.

Алексиев счита, че безспорно случилото се е дело на Кремъл. „ Въпросът е за какво в този момент. Тук към този момент има разнообразни пояснения. Някои споделят, че Путин беше много сполучлив с това да прави неща, които бяха неприемливи, като да вземем за пример присвояване на територия за първи път след Втората международна война от Украйна. А Западът е незадоволително съдбоносен да се опълчи на такива рисковани ходове “.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР