Отношенията между президентството и правителството са на най-ниската точка, на

...
Отношенията между президентството и правителството са на най-ниската точка, на
Коментари Харесай

Асен Василев: Отношенията ни с президента са на дъното!

" Отношенията сред президентството и държавното управление са на най-ниската точка, на които в миналото са били. " Това съобщи вицепремиерът и министър на финансите Асен Василев в " Карай напряко " пред NOVA по отношение на прехвърчащите искри сред " Дондуков " 1 и " Дондуков " 2.

" Не е прекъсната връзката сред нас и президента, само че това, което се прави като изказвания от негова страна не оказва помощ. Отношенията ни се намират на най-ниската си точка, на която са били. Радев е в правото си да показва позиция, ние също имаме такова право. Не е обикновено да кажем, че българския интерес е функционалност на нечии непознат интерес ", добави Василев.

Той беше безапелационен, че кабинетът няма да се разпадне. " Прогнозираха първо, че изобщо няма да се сформира държавно управление. Ние минахме през най-разнообразни рецесии и към момента сме тук ", разяснява още съпредседателят на " Продължаваме промяната ".

Асен Василев акцентира, че се надява както с президента, по този начин и сред съдружните сътрудници да се откри общ език в името на българския интерес. По думите му задачата на партията е " жителите и компаниите в България да станат по-добре ".

" Нашият интерес не е като ни разгласят икономическа война, ние да отидем да килимчето и да молим да не вършат по този начин. Това е угодничество и няма по какъв начин да се случи. Точно както Борисов ходеше да чака за среща с Путин по 7 часа и да му подарява кученце ", сподели още вицепремиерът.

Той изясни, че няма да има скок от 35% на цената на газа през месец май - даже може да поевтинее. Всичко зависи от цената, която ще бъде контрактувана за азерския газ и по кое време ще приключат договарянията.

Той разяснява, че държавното управление е било квалифицирано за сюжета, при който Русия ни стопира доставките на газ. „ Не сме спрели преноса към Сърбия и Унгария, няма прекъсване към потребителите и у нас, няма повишаване нито за бизнеса, нито за потребителите”, безапелационен бе Василев.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР