Отношенията между Германия и България са близки и добри. Това каза

...
Отношенията между Германия и България са близки и добри.
Това каза
Коментари Харесай

Олаф Шолц: Разширяването на ЕС трябва да продължи

Отношенията сред Германия и България са близки и положителни.

Това сподели на брифинг в Министерски съвет канцлерът на Германия Олаф Шолц след срещата си с българския министър председател Кирил Петков.

" Изпитваме доста провокации през днешния ден и по тази причина търсим тясно съдействие с нашите европейски сътрудници, какъвто е и България. Агресията в Украйна ни изправя пред нови провокации. Тази война демонстрира какви полезности би трябвало да изповядваме в Европейски Съюз. Високо оценявам приноса на България, която одобри 100 000 бежанци от Украйна. Единодушни бяхме, че би трябвало да преодолеем колкото се може по-бързо енергийната взаимозависимост от Русия. Нашите две страни са в сходно състояние и през днешния ден обсъдихме по какъв начин можем да продължим да работим дружно за енергийна самостоятелност ", сподели още Шолц.

" Днес дойдох в България след визити в няколко страни от Западните Балкани. Тяхното приемане в Европейски Съюз е нещо извънредно значимо за нас. Знаем, че разширението на Европейски Съюз е значим и за България, която въпреки всичко има редица въпроси. Германия схваща, че не е елементарно да се преодолеят историческите различия сред прилежащите страни, само че нашият исторически опит демонстрира, че е обогатяващо за всички страни, когато се преодолеят недоверието и се изградят другарски връзки със съседите. Настоятелно поддържам постигането на единодушие за започване на договаряния за присъединение към Европейски Съюз с РСМ и Албания. Смятам, че има късмет за реализиране на прогрес. Ще продължим диалозите до края на френското председателство. Важно е да продължим разширението на Европейски Съюз и по този метод да заздравим съюза ", безапелационен бе немският канцлер.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР