Отношението ни с Турция за охрана на общата граница е

...
Отношението ни с Турция за охрана на общата граница е
Коментари Харесай

Валентин Радев: Нулев е имиграционният натиск по границата


Отношението ни с Турция за защита на общата граница е чудесно, доста положително. И то по оценка на Фронтекс, европейски депутати, които са били на границата ни, откриват с изненада, че има нулев напън.

Това сподели министърът на вътрешните работи Валентин Радев пред Българска национална телевизия и добави, че 84 % по-малко мигранти има по отношение на предходната година. У нас те са към 3000-4000.

Имаме период до ноември да усвоим 160 млн. евро по интегрираната система за защита на границата, сподели още той.

В Европарламента чух, че разделянето на Румъния и България не би трябвало да бъдат разделяни по пътя към Шенген. Аз самият също съм на такова мнение. Две-три страни имат терзания за участието ни в Шенген. Постоянно би трябвало да осведомяваме, да ги успокояваме и убеждаваме. Те се тормозят от каналджийство. Сега ни е шансът. Натискът по границата е нулев. Дни наред никой не пробва да минава нелегално. Хващаме по 1-2 през дни с сътрудниците от Сърбия. Затова ни бяха дадени и 160 млн. евро от Европейската комисия, разяснява още Радев.

Цялата граница с Турция е с ограда, а в този момент текат диспути по какъв начин да бъде поддържана. Където забележим просека, ние го поправяме незабавно. Това обаче не е наш ангажимент, разяснява министърът. По думите му тези уреди са грижа на регионалните шефове.

Според него съществуващото видеонаблюдение се поддържа и работи. Закупува се и автомобилна техника. Това е действителната защита. Който премине, бързо го хващаме, разяснява още министър Радев.

Радев сподели още, че има сделка с електроразпределителните сдружения за осведомителна акция против телефонните измами. Ще бъде оповестена информация във фактурите за ток за това да не бъдат давани пари на непознати, защото това не е процедура в Министерството на вътрешните работи.

Министърът заяви и че към този момент работи електронната система сред нотариусите и Министерство на вътрешните работи. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР