Отношението на медиците и студентите в медицинските специалности у нас

...
Отношението на медиците и студентите в медицинските специалности у нас
Коментари Харесай

Започна проучване за нагласите на медиците към ваксинацията срещу грип

Отношението на медиците и студентите в медицинските специалности у нас към имунизацията против сезонния грип изследва анкета, оповестена на.

Целевата група на изследването включва всички медицински експерти и студенти, които към този момент или в бъдеще ще вземат участие в диагностика, консултиране и лекуване на пациенти с грип, както и пациенти от високорисковите групи.

Участието включва попълване на анкета с 35 въпроса, като в края ѝ участниците имат опцията да отговорят на спомагателни 20 въпроса за настройките си.

Идеята е изследването да способства за разбиранията към имунизацията против грип и публичното здраве в България измежду медицинските експерти.

Проблемите към имунизациите у нас не престават с години и съгласно някои експерти се задълбочават. Общопрактикуващи лекари, преподаватели в медицински университети и пациенти споделят, че някои медици омаловажават имунизациите и даже показват отрицателно отношение към тях. Според експертите това е част от казуса с ниския имунизационен обсег у нас по незадължителните имунизационни стратегии, каквито са противогрипните или да вземем за пример програмата за имунизация против HPV.

Очаква се това изследване да хвърли светлина върху настройките както на настоящите медицински експерти, по този начин и на студентите в медицинските специалности.

Анкетата можете да видите и попълните.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР