Отношението на човека към живота, въприятието му към света е

...
Отношението на човека към живота, въприятието му към света е
Коментари Харесай

Песимизмът се предава по наследство

Отношението на индивида към живота, въприятието му към света е заложено още с раждането, откриха учени от Мичиганския университет. Дали ще бъдем оптимисти или песимисти, зависи не толкоз от средата, в която израстваме и от възпитанието, колкото от биохимичните мозъчни процеси и по-точно от концентрацията на невропептиди в мозъка, която пък се предопределя от унаследяването на избрани гени, настояват те.

Когато концентрацията им е по-малка, индивидът е податлив към меланхолия и обезверение, а когато е висока, настроението е оптимистично и светът свети във всички цветове на дъгата. Тази взаимозависимост била открита от учените в Мичиганския  университет в хода на проучване със 180 доброволци.

В изследването те са анализирали реакцията на хората като проследявали интензивността в префронталната мозъчна кора на думи, предизвикващи разнообразни страсти като " ликвидиране ", " триумф ", " маса " и така нататък Различната активация била в директна взаимозависимост от количеството невропептиди, измерено през лабораторни проби.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР