Отложеното плащане на вноски по кредитите в извънредното положение може

...
Отложеното плащане на вноски по кредитите в извънредното положение може
Коментари Харесай

Банкови служители в провинцията отказват отсрочки по плащанията на кредитите

Отложеното заплащане на вноски по заемите в изключителното състояние може да оскъпи общата сума, която длъжникът има да връща на банката. Освен това фенове сигнализират, че чиновници в клоновете в провинцията, не са наясно за опцията да се отсрочи заплащането по заеми, оповестява БТВ.

Такъв е казусът на Светлана Апчева, която до неотдавна е била маркетинг управител в хотел. Съкратена е и не може да си заплаща вноските по заема. В клон на банката си в Асеновград желае пролонгация за отговорностите.

Европейска комисия утвърждава 255 млн. евро за дребните и междинни предприятия у нас

„ Помолих да ми бъде предоставена такава молба, при което ми беше казано: „ Не може “. На въпрос „ Защо? “, споделиха, че нямат инфо за подобен мораториум и да дойда след дни. Вчера дамата, с която приказвах, сподели „ Ама вие не си мислете, че в този момент, като отложите вноските, ще е доста хубаво, вие ще дължите лихви освен това отсрочване “, споделя Светлана. В последна сметка попълня заявката по електронен път.

Светла Апчева и всички като нея би трябвало да знаят, че с отлагането на заплащанията общата сума, която ще бъде записана в нов погасителен проект, ще е по-висока, в сравнение с дължимата сега. Въпреки че лихвата не е нараснала.

Колко повече ще се дължи зависи от това дали ще се разсрочи заплащането на цялата вноска или единствено за главницата, както и дали ще се употребяват всички 6 месеца отсрочване, разрешени до края на годината. „ Да речем, в случай че се избере цялостен вид за прилагане на мораториума за дълга - това е разновидността, в който общата сума нараства в най-голяма степен, тъй като не се вършат погашения нито в лихвата нито в главницата, тъй като вашият погасителен проект е създаден с други условия “, изяснява финансовият съветник Десислава Николова.

Съветът е кредитополучателите да отсрочат заплащането единствено на главницата освен това за колкото могат по-кратък период. И още едно конкретизиране от специалистите - с цел да се употребява от отлагането, човек би трябвало да е изпаднал във финансово усложнение, в този момент, поради рецесията с COVID-19, а не месец или два по-рано.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР