Отложен с повече от месец, филмът „Барби“ вече ще бъде пуснат в Обединените арабски емирства

...
Обединените арабски емирства одобриха пускането на филма Барби“ след закъснение
Коментари Харесай

Обединените арабски емирства одобриха пускането на филма „Барби“ след закъснение от повече от месец поради възможни проблеми със съдържанието

От Associated Press, 4 август 2023 г., 6:23 Проблемите с AMLGBTQ+ може да са проблем в арабските страни с мюсюлмански мнозинства, които смятат хомосексуалността и транссексуалната идентичност за противоречащи на ислямските религиозни вярвания .

Филмът за световноизвестната кукла е с участието на Марго Роби в главната роля и Райън Гослинг в ролята на Кен. Освен това включва няколко други актьори като „Барби“ и „Кенс“, включително Хари Неф, транссексуална актриса от Филаделфия, която играе едно от Барбитата.

Warner Bros Entertainment Inc. отказа искане за коментар. Majid Al Futtaim, дистрибуторът на филмите на Warner Bros. в Близкия изток, не беше открит за коментар.

През юни миналата година ОАЕ и други арабски страни първоначално забавиха и след това забраниха пускането на “Spider-Man: Across the Spider-Verse”, очевидно след включване на препратка към трансджендър и отказът на студиото да го цензурира.

Източник: abcnews.go.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР