Отличните резултати се дължат на по-високото търсене на SUV модели

...
Отличните резултати се дължат на по-високото търсене на SUV модели
Коментари Харесай

BMW с рекордни продажби, но остава след Mercedes

Отличните резултати се дължат на по-високото търсене на SUV модели и новата версия на компактните модели от 1 серия.

Още по тематиката
Renault-Nissan приготвя капиталов фонд за финансиране на стартъпи

Капацитетът му ще бъде 200 млн. $
9 яну 2018
General Motors се насочва към нишата на самостоятелните таксита

По предварителни прогнози проектът ще се реализира до 2019 година, като компанията е първата от бранша, която пробва да приложи технологията в мащаб
5 дек 2017 Годишни продажби (в млн.) Mercedes-Benz - 2.9
BMW - 2.09Audi - 1.88Германската автомобилна компания BMW е продала рекорден брой коли през 2017 година, само че все пак за втора поредна година остава след Mercedes-Benz в първокласния сегмент. Отличните резултати се дължат на по-високото търсене на SUV модели и новата версия на компактните модели от 1 серия, оповестява Reuters.
Продажбите от едноименния бранд на BMW са се повишили с 4.2% до 2.09 млн. автомобила, обявиха от компанията. Конкурентът Mercedes разгласи през предходната седмица също рекордни годишни продажби - растеж от 9.9% до 2.29 млн. броя.

Продажбите в премиум подразделението Audi на Volkswagen също са били най-големите в историята на компанията - 1.88 млн. коли. Това се дължи на скока от 34% през декември на покупко-продажбите в Китай, който е най-големият пазар на марката.
BMW беше водач в световните продажби на първокласни коли 10 години, само че отстъпи на Mercedes през 2016 година " Убеден съм, че продажбите на BMW ще продължат да нарастват през 2018 година, до момента в който резервираме фокуса си върху рентабилността ", декларира новият управител по продажбите Питер Нота, който размени Иън Робъртсън на 1 януари. BMW е нараснала покупко-продажбите с 9.5% през декември до 195 916 автомобила, изпреварвайки с малко Mercedes и Audi, чиито резултати са надлежно на 193 534 и 180 250 броя.
Как се показва съперникът Mercedes Въпреки че Mercedes-Benz понижава леко продажбите си в Съединени американски щати през предходната година, само че остава водач в страната, общите са достигнали нов връх. Китай към този момент е най-големият народен пазар за колите на компанията, където са пласирани с съвсем 26% повече автомобила през предходната година. В Европа продажбите са нарастнали с 6.4% и са били също рекордно високи. Декември също е бил най-успешният месец в историята на немската компания. С Mercedes-Benz, който е главната ни марка, през 2017 година още веднъж сме най-продаваната марка първокласни коли, съобщи през предходната седмица Дитер Цече, основен изпълнителен шеф на компанията майка Daimler.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР