Отлична оценка 5,62 поставят студентите на Варненския свободен университет “Черноризец

...
Отлична оценка 5,62 поставят студентите на Варненския свободен университет “Черноризец
Коментари Харесай

Студентите на ВСУ „Черноризец Храбър“ поставят отличен 5,62 на качеството на учебния процес в университета

Отлична оценка 5,62 слагат студентите на Варненския свободен университет “Черноризец Храбър ” на качеството на образователния развой в университета. Резултатите са резюме на мнението на 4478 студенти по 517 дисциплини, които се преподават във висшето учебно заведение. Проучването е част от постоянната анкета за удовлетвореността на студентите, която се организира в края на академичната година. Резултатите демонстрират резистентност – и през 2022 те са сходни с миналогодишните, само че при 15% повече извършени анкети. Анализът бе разискван на съвещание на Академичния съвет на ВСУ „ Черноризец Храбър “.

С най-висока студентска оценка са дисциплините в професионално направление „ Администрация и ръководство “ – 5,82, следвани от „ Икономика “ с 5,77 и „ Сигурност и сигурност “ с 5,76. Веднага след тях се подреждат дисциплините от „ Правни науки “ – 5,67. С отлична оценка е и компетентност “Психология ”. Филиалът на университета в Смолян получи 5,69. Дисциплините в „ Архитектура и урбанистика “ и „ Строителство на здания и уреди “ са надлежно с 5,58 и 5,71. По традиция, студентите правят оценка извънредно високо и лекциите, водени от преподавателите в Департамента по чуждоезиково образование и следдипломна подготовка – тази година резултатът е 5,84.

При анкетите на випускниците за удовлетвореността от образованието им по съответната компетентност, опцията за сполучлива професионална реализация е привлякла 76 на 100 от тях. Актуалността на изучаваните дисциплини е водеща при избора на компетентност за близо 60% от завършващите. Повече от половината студенти са предпочели предлаганата отдалечена или задочна форма на образование. За всеки втори от випускниците водеща е била отличната известност на специалността, в която е учил, а всеки трети е впечатлен от положителната материална база на университета.

98,2 на 100 от всички интервюирани випускници са декларирали, че ще предлагат специалността, в която се образоват, на своите познати и другари. Техният брой се е нараснал с 3,2% през тази година, спрямо миналата. Желание да продължат образованието си в последваща образователно-квалификационна степен във Варненския свободен университет са декларирали 86% от завършващите бакалаври, като делът им за последната година се е нараснал със 7%. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР