Отлагането за пореден път на решението за влизане на България

...
Отлагането за пореден път на решението за влизане на България
Коментари Харесай

Цветелина Пенкова: Дипломатическите усилия за влизане в Шенген да продължат. Отказът е неоправдан

„ Отлагането за следващ път на решението за влизане на България и Румъния в шенгенското пространство, въз основа на изключителни и спомагателни претенции, които нямат директно отношение към процеса на разширение, е безпричинно. От това губи и Европейски Съюз. “ Това разяснява евродепутатът от Групата на Прогресивния алианс на социалистите и демократите Цветелина Пенкова. Тя означи, че  когато решения се базират не на справедливи обстоятелства, явно се минава в зоната на политическите цели и възражения на две страни.

 „ Нидерландия и Австрия не назоваха същинските аргументи за своята позиция на несъгласие. Те имат вътрешнополитически привкус и подценяват общите европейски ползи – сигурност и стопански изгоди “, посочи евродепутатът. Пенкова открои обстоятелството, че България имаше сериозната поддръжка на Екологичен потенциал, Европейска комисия и на болшинството страни – членки и заради тази причина не трябва да се приказва за всеобщо съмнение към страната.
 „ Видяхме, че получихме доста мощна поддръжка от страна на огромните европейски страни и икономики- Германия и Франция, които осъзнават неотложността и потребността от това присъединение “, сподели още Цветелина Пенкова. Тя не изключва реципрочни дейности на българската страна като ответна реакция, тъй като това е метод да защитим правото си и изпълнени задължения.
„ Въпреки решението, вероятността за придвижване напред до отварянето на нов прозорец, не трябва да бъде изоставена, а да се работи да убедим колебаещите се в нашата цялостна подготвеност да бъдем в Шенген, макар че, обективно, тя и сега е налице. Дипломатическите старания на всички равнища са извънредно нужни “, предложи в умозаключение Цветелина Пенкова
За контакт с Групата на Прогресивния алианс на социалистите и демократите в Екологичен потенциал: >
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР