Откриваме не просто нови зали за обучение на бъдещите учители

...
Откриваме не просто нови зали за обучение на бъдещите учители
Коментари Харесай

Галин Цоков откри център за иновативни образователни технологии в УНСС

„ Откриваме не просто нови зали за образование на бъдещите учители на България, а хъбове за нововъведения, които да бъдат живата връзка сред междинното и висшето обучение. “

Това разгласи министърът на образованието и науката проф. Галин Цоков по време на откриването на Център за новаторски просветителни технологии , основан по Национална стратегия „ Повишаване компетентностите на преподавателите от държавните висши учебни заведения, подготвящи бъдещи учители “ на МОН.

Двамата дружно с ректора на Университета за национално и международно стопанство проф. доктор Димитър Димитров прерязаха лентата на новата зала и пожелаха триумф на проф. доктор Янка Тоцева, началник на катедра „ Педагогика “ във висшето учебно заведение.

„ Надявам се, че в бъдеще УНСС ще има още повече студенти, които са бъдещи учители по стопанска система, по осведомителни технологии, по предприемачество. Има нужда от учители с такава подготовка, които да приготвят децата за изменящия се пазар на труда. Този център също по този начин ще оказва помощ и на шефове на учебни заведения, които се приготвят в региона на ръководство на просветителните организации, което също е извънредно значимо. Благодаря ви за напъните и за това, което сте създали и ви поисквам триумф в бъдеще “ , сподели министърът на образованието и науката проф. доктор Галин Цоков.

Той пожела на преподавателския екип да изпълнят залата със студент и, които да бъдат утрешните водачи и мотори на просветителната промяна и внедряването на още повече нововъведения в преподавателския развой.

От своя страна ректорът на УНСС благодари за поддръжката на МОН за осъществяване на този център и за съдействието в доста други области. Той изясни, че ръководеният от него университет има освен капацитет в тази сфера, само че и към този момент са построени партньорства с Асоциацията на икономическите учебни заведения и Асоциацията на езиковите учебни заведения в България, както и взаимни начинания с доста други учебни заведения от цялата страна.

„ Реализирането на компетентностния метод в педагогическата процедура е предизвикателство освен към учителите, само че и към университетските преподаватели в тази област. Очакванията към професионалните педагози да ползват новаторските просветителни технологии и компетентностния метод в просветителната среда изисква от висшите учебни заведения, ангажирани с тази подготовка, неговото консолидиране в процеса на образованието на искащите да придобият подготовка да работят като учители в системата на предучилищното и учебното обучение “ , сподели ректорът на УНСС проф. доктор Димитър Димитров при разкриване на Центъра.

В рамките на събитието беше открита построената и внедрена от един от огромните мобилни оператори високоскоростна корпоративна мрежа в УНСС с потенциал 10 Gbps , която ще способства за сполучливото използване на новаторските технологии в процеса на образование.

Министър Цоков прегледа и новата библиотека на УНСС. С отпуснатите от Министерски съве т близо 2 милиона лв. за цялостната ѝ реставрация са обособени модерни читални, съвременен център за даване на информация, внедрени са модерни технологии за разчистване и предпазване на книжните единици . На входа на библиотеката, читателите биват посрещани от робот , който дава отговор на редица въпроси – за история на библиотеката, по какъв начин да се изкара читателска карта, оказва помощ да се намерят съответните книги, които трябват на студентите и други. 

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР