Открива се процедура за възлагане на концесия за морски плаж

...
Открива се процедура за възлагане на концесия за морски плаж
Коментари Харесай

Държавата търси концесионер за южния плаж в Слънчев бряг

Открива се процедура за възлагане на концесия за морски плаж " Слънчев бряг- юг " и се удължава срокът на контракта за концесия за услуга за морски плаж " Слънчев бряг- север ". Това реши Министерският съвет на днешното си съвещание.

" Слънчев бряг-юг ", ще бъде предоставен на концесия за обезопасяване на плажа и даване на услуги от публичен интерес. Процедурата се организира по реда на Закона устройството на Черноморското крайбрежие. Предлага се срокът на концесията да е 20 години.

Размерът на минималното годишно концесионно заплащане е 530 809 лева без Данък добавена стойност.

На морския плаж ще бъде обезпечено водно избавяне и ще бъдат обезпечени прилежащата акватория, здравното и здравното обслужване и санитарно-хигиенното поддържане.

Освен това държавното управление одобри стимулирано предложение от концесионера на " Слънчев бряг- север " за увеличение на вложенията по отношение на ръководството на морския плаж. Във връзка с това утвърждава нов финансов модел и удължава периода на контракта за концесия до 20 години.

С актуализирания финансов модел се цели да се усъвършенства качеството на наложителните действия - обезпечаване на водното избавяне, застраховане на прилежащата акватория, здравното и здравното обслужване и санитарно-хигиенното поддържане на морския плаж. Освен това се чака да се увеличи качеството на продукта и да се сътвори добър имидж на страната като желана лятна туристическа дестинация.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР