Открито е мястото където се е разбил изтребителят МиГ-29. Останките

...
Открито е мястото където се е разбил изтребителят МиГ-29. Останките
Коментари Харесай

Откриха къде е паднал изтребителят МиГ-29 край Шабла

Открито е мястото където се е разрушил изтребителят МиГ-29. Останките са разпръснати на огромна повърхност на морското дъно, разтрошени и раздробени. Намерени са части от колесника и елементи от мотора.  Това сподели командирът на Военноморски сили контраадмирал Кирил Михайлов. Операцията по търсене на останките от машината бяха обновени в 0 ч. през днешния ден, тя бе краткотрайно прекъсната поради влошени метеорологични условия. Минен ловджия " Цибър " обследва региона, всички остатъци се преглеждат детайлно с отдалечени апарати. 

Контраадмирал Кирил Михайлов не е оптимист за откриването на черната кутия. Ще бъде обследван регион с повърхност почти 1 кв. километър, на дълбочина 70 м., сподели още той. Това е като търсене на игла в купа сено, а не сме сигурни дали тя няма да бъде забита в дъното, сподели той.

" Нашите очаквания да намерим по огромна останала част от самолета, която да бъде елементарно извадена и в последствие  да бъде извадена черната кутия от нея, се опровергаха. Самолета е разрушен на голям брой дребни части. В момента " Минен ловджия " обследва региона и останките се преглеждат доста деликатно благодарение на отдалечено управляеми апарати ".
Контраадмирал Михайлов показа по какъв начин е минала хронологично интервенцията по търсенето и спасяването на майор Терзиев, като бе безапелационен, че тя е стартирала неотложно след нещастието. Тя е траяла до 10 часа на 10 юни, когато е станало ясно, че той не е можело да бъде открит, както и че, в случай че е катапултирал, е щял да бъде избавен.

Началникът на защитата адмирал Емил Евтимов разяснява за Радио Варна,че най-важната задача на  интервенцията в действителност е реализирана с локализирането на точното място на случая, което ще даде опция даже черната кутия да не бъде открита, да се проучва тъкмо обстановката сега на случая, съобщи репортерът на БНР Даниела Стойнова.

При инидента с изтребителя на 9 юни почина пилотът  майор Валентин Терзиев. 

Целия брифинг на Военноморски сили гледайте във видеото:



Видео: Румен Сарандев
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР