Открити са редица възможности за корекция на Плана за възстановяване

...
Открити са редица възможности за корекция на Плана за възстановяване
Коментари Харесай

Еленко Божков обори Петков: България е поела ангажимент за затварянето на въглищните централи

Открити са редица благоприятни условия за промяна на Плана за възобновяване по отношение на затварянето на въглищните централи. Трябва да бъде направена промяна, която може да се потвърди и обоснове пред Европейската комисия.

Това съобщи заместник-министърът на енергетиката Еленко Божков пред bTV по отношение на уговорката ни за затварянето на въглищните централи, което е направено по време на държавното управление на Кирил Петков.

Според него задължението за затваряне на въглищните централи не е догледан. Еленко Божков настоя за създаване на различни благоприятни условия в региона на Мини " Марица-изток ". Ако затворим по-рано въглищните централи, стопанската система ще загуби, посочи заместник-министърът.

Еленко Божков добави, че постоянно има опция за корекции на Плана за възвръща, стига да бъдат добре обосновани.

Той отхвърли да дава отговор на въпросите за горивата и дали цената им падне, защото не е в неговите пълномощия.

А дали ще се повиши цената на синьото гориво у нас, заместник-министърът на енергетиката разяснява, че формулата е такава, че би трябвало да се регистрира цената на газа с количествата синьо гориво, които влизат у нас.

Еленко Божков сподели още, че не се плануват огромни законови промени по отношение на помощта за топлото през зимата, а се усилват помощите като количество за тези фамилии или семейства, които се подпомагали и преди.

Сега би трябвало да се дефинира понятието енергийно безпаричен, настоя още специалистът.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и !  

 

 

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР