Откриха регионално депо депо за битови отпадъци в землището на

...
Откриха регионално депо депо за битови отпадъци в землището на
Коментари Харесай

Ново депо събира сметта на девет общини в Пазарджик

Откриха районно хранилище депо за битови боклуци в землището на село Алеко Константиново , община Пазарджик. То е с повърхност от 145 504 кв.м, прецизираха от Министерство на околната среда и водите.

Депото ще употребяват 9 от единайсетте общини в района - Пазарджик, Пещера, Белово, Лесичово, Брацигово, Септември, Батак, Велинград и Ракитово, чиито сметища се закриват и следва рекултивацията им.

Депото бе намерено от екоминистър Нено Димов, изпълнителния шеф на Предприятието за ръководство на дейностите по запазване на околната среда (ПУДООС) Ренета Колева и кмета на Пазарджик Тодор Попов .

Изграждането на депото е финансирано с български средства по ПУДООС (Предприятие за ръководство на дейностите по запазване на околната среда).

Правилното отнасяне на отпадъците е един от целите на Министерство на околната среда и водите и на европейската политика и това не е инцидентно. То е директно обвързвано със здравето и с качеството на живот на жителите, съобщи екоминистърът.

Инвестицията е съвсем колкото годишния бюджет на общината - над 15, 8 млн. лева и ще обслужва към 250 хиляди души в региона . Министър Димов увери присъстващите, че до края на годината България ще се оправи и с останалите остарели сметища от наказателната процедура против страната ни.

Строителството на Клетка 1 стартира през октомври 2015 година Предстои построяването на втора клетка, съоръжения за преработване и компостиране .

" Днес е следващият прекрасен ден освен за община Пазарджик, тъй като слагаме началото на края на една повече от 30-годишна сага , обвързвана с депонирането на битови боклуци в нашия регион ", сподели кметът на Пазарджик Тодор Попов.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР