Откриха още едно полезно свойство на зеления чай. Оказва се,

...
Откриха още едно полезно свойство на зеления чай. Оказва се,
Коментари Харесай

Зеленият чай пази от среща със зъболекаря

Откриха още едно потребно свойство на зеления чай. Оказва се, че чаша зелен чай дневно може да ви спести визитата при стоматолога.

Още в дълбока античност китайската и японската обичайната медицина са описвали целебната мощ на зеления чай при лекуване на рани и разнообразни болести.

Изследователи считат, че напитката съхранява зъбите. Но! Има едно изискване - не би трябвало да добавяте захар.

Според резултати от проучване на японски учени, най-малко една чаша зелен чай дневно оказва помощ да запазите зъбите си без значение от възрастта и да поддържате венците здрави.

В зеления чай се съдържат антимикробните молекули катехини. " Зеленият чай понижава три съществени индикатора на възпаленията в устата - струпване на гной, кръвотечение и изскубване на зъбна тъкан ", споделят японски стоматолози.

Учените провели проучване с присъединяване на повече от 25 000 мъже и дами на възраст от 40 до 64 години. При мъжете, изпиващи най-малко по една чаша зелен чай дневно, вероятността да останат с по-малко от 20 зъба е с 19% по-ниска спрямо хората, които заобикалят ободряващата напитка. При дамите процентът е 13.

Зеленият чай е и е чудесно профилактично средство против пародонтит. Това е инфекциозно възпалително заболяване на зъбодържащия уред, познато още и като пародонтоза.

В опита са взели участие 940 мъже, които са били тествани за съществуване на пародонтит в друга степен на развиване. Доброволците са пили зелен чай всекидневно. Той съдействал за понижаване деянията на главните признаци на пародонтита.

Японските учени поучават всеки, които има даже минимални прояви на пародонтоза, да пие всекидневно 1-2 чаши първокласен зелен чай.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР