Откриха Европейското по вдигане на тежести у нас с официална

...
Откриха Европейското по вдигане на тежести у нас с официална
Коментари Харесай

България вече постави рекорд, похвали ни шефът на европейските щанги в София

Откриха Европейското по повдигане на тежести у нас с публична гала
" България към този момент сложи връх ", съобщи президентът на Европейската федерация по повдигане на тежести Антонио Конфлити по време на формалното разкриване на Европейското състезание, на което " Арена София " е хазаин.

" България има 12 олимпийски първенци по повдигане на тежести. България е страна с обичаи във повдигането на тежести. И ние сме доста щастливи след 19 години да се върнем тук, тъй като България е наш дом. Благодаря ви доста за гостоприемството и за страхотната работа, която свършихте. Защото България към този момент сложи връх! Само преди 2 дни тук имаше огромен концерт. И за 24 часа към този момент имаме тази фантастична и чудесно подредена и проведена зала, която през идващите дни ще одобри нашите състезатели ", сподели президентът на Европейската федерация по повдигане на тежести, който откри шампионата. Той акцентира още, че шампионатът е извънредно значим, тъй като е и олимпийска квалификации.

" Изключително горделив съм като президент на Българската федерация по повдигане на тежести, че 15 години по-късно България още веднъж е хазаин на Европейско състезание в този спорт. България има доста огромна традиция във повдигането на тежести, за жал, в последните години изгубихме фокуса и спортът беше оставен на назад във времето. Посрещаме над 400 участници от Европа. "

В формалното разкриване взе присъединяване министърът на младежта и спорта Димитър Илиев.

Във вторник (13 февруари) от 14:00 ч. в борбата за оценките в кат. до 55 кг влизат Ангел Русев и Джан Зарков. От 20:00 часа в кат. до 61 кг при мъжете за България ще подвигат Иван Димов и Габриел Маринов.

На 14 февруари от 20 часа започва борбата за медалите в категория до 67 кг при мъжете с присъединяване на Валентин Генчев и Диан Пампорджиев.

На 15 февруари от 17 часа е конкуренцията за европейската купа в категория до 64 кг при дамите с присъединяване на Галя Шатова. От 20 часа започва борбата за медалите в категория до 73 кг при мъжете, в която ще взе участие Божидар Андреев.

На 16 февруари от 10 часа в категория до 71 кг при дамите (Грепа С) ще подвига Мария-Александра Арнаудова.

На 17 февруари от 10 часа в категория до 76 кг при дамите ще взе участие София Гарсия Стефанова. От 17 часа започва борбата за еропейската купа в категория до 89 кг при мъжете с присъединяване на Карлос Насар.

На 19 февруари от 14 часа в надпреварата за медалите в категория до 102 кг при мъжете влиза Васил Маринов. От 17 часа започва борбата за купата в категория до 109 кг при мъжете с присъединяване на Христо Христов.

На 20 февруари от 13 часа е надпреварата в категория над 87 кг при дамите с присъединяване на Джесика Иванова.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР