Откриха 10 от откраднатите картини на Владимир Димитров-Майстора и Димитър

...
Откриха 10 от откраднатите картини на Владимир Димитров-Майстора и Димитър
Коментари Харесай

Откриха част от откраднатите картини на Майстора

Откриха 10 от откраднатите картини на Владимир Димитров-Майстора и Димитър Киров. Вчера стана ясно, че общо 16 платна са откраднати от къща в центъра на София в дните към Нова година. Част от картините през днешния ден са открити в антикварен магазин в столицата. Арестуван е притежателят и различен мъж, който му продал платната. Крадците досега остават незаловени. Продължава издирването и на останалите 6 изчезнали картини. Това стана ясно от думите на вътрешния министър Младен Маринов.

Картините са откраднати от къща на столичния бул. „ Сливница”, чийто собстветник е Павел Антонов – един от наследниците на Владимир Димитров-Майстора. Крадците най-вероятно са влезнали в двора през градеж в съседство, след което са разрушили прозореца на къщата. Все още не е ясно дали задачата на обира са били точно картините, или крадците са им протегнали ръка, откакто не са съумели да открият пари в жилището.

"До момента можем да кажем, че имаме издирени 10 от откраднатите картини и две лица, които имат съпричастност към кражбата и незаконното им укриване. Надявам се в резултат на оперативно-издирвателните мероприятия, които не престават и сега да стигнем и до останалата част от откраднатите творби на изкуството, тъй че да ги върнем на притежателя ", съобщи вътрешният министър.

Той добави още, че лицата, които са съпричастни към закононарушението ще бъдат арестувани и предадени на прокуратурата и съда.

Вчера притежателят на творбите Павел Антонов съобщи, че 8 от картините са на Владимир Димитров-Майстора, а измежду останалите има платна на Димитър Киров и други художници. Днес шефът на столичната полиция ст. ком. Георги Хаджиев съобщи друго:

"По данни от тъжителя картините са 16. Пет на Владимир Димитров-Майстора, осем на Димитър Киров, една на незнаен създател, портрет на Майстора, рисуван от различен създател. Трябва да подчертаем, че тези картини не са подписани от Владимир Димитров-Майстора. Поне такава е информацията ни ", изясни шефът на Столична дирекция на вътрешните работи.

По думите на Хаджиев се работи по издирването на още двама съпричастни към кражбата. Не е ясно дали става дума за крадците.

Стойността на изчезналите платна не е ясна. Собственикът им обаче съобщи, че всички картини са включени в каталозите на Владимир Димитров-Майстора и са взели участие в разнообразни изложения.

Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР