Откраднаха регистрационните табели от автомобилите на украинските бежанци във Варна.

...
Откраднаха регистрационните табели от автомобилите на украинските бежанци във Варна.
Коментари Харесай

Откраднаха регистрационните табели от украински автомобили във Варна

Откраднаха регистрационните табели от колите на украинските бежанци във Варна. Според контрольор Методи Христов от полицията в града от началото на годината има 7 сигнала за сходни обири. В момента текат издирвателни мероприятия. Табелите се афишират за търсене в България, както в Шенгенското пространство и Интерпол.

В града се носят разнообразни клюки за какво са откраднати регистрационните номера. Според някои украинските жители не дължат такса за синя зона и по тази причина възмутени жители са им взели табелите. Това обаче не е истина, тъй като те дължат такса и не се употребяват със специфични преференции. Според други хора в обществените мрежи тези табели ще се употребяват, с цел да бъдат поставени върху коли, с които след това ще се извършат закононарушения.

Украински жители се свързаха с екипа на Българска национална телевизия и споделиха, че към този момент са си поръчали нови табели, които би трябвало да дойдат с куриерска компания.

Областният шеф Благомир Коцев съобщи през вчерашния ден, че се търси решение с паркирането на украинските коли, тъй като на разнообразни места във Варна към този момент стават спорове. Обмисля се основаването на буферни паркинги.

" Доста варненци се нервират на обстоятелството, че из града циркулират украински коли и нарушават разпоредбите за придвижване ", сподели Коцев.

Предвижда се един от буферните паркинги да се намира на варненското пристанище, където украинските коли ще стопират свободно и няма да пречат на паркирането във Варна.

От през днешния ден, с цел да се улесни работата на бежанския център в Двореца на просвета и спорта, в региона стопира да работи синята зона.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР