Отклоняване от митнически режим Транзит” на 1200 кг тютюн за

...
Отклоняване от митнически режим Транзит” на 1200 кг тютюн за
Коментари Харесай

Хванаха 1200 кг тютюн за наргиле за 600 хил. лв. без документи на “Капитан Андреево”

Отклоняване от митнически режим „ Транзит” на 1200 кг тютюн за наргиле на стойност към 600 000 лева разкриха митническите чиновници на Граничен контролно-пропусквателен пункт “Капитан Андреево”. Това оповестиха от Агенция “Митници”.

Акцизната стока е превозвал по документи товарен автомобил с латвийска регистрация. Камионът е дошъл на Митнически пункт Капитан Андреево на 18.03.2018 година сутринта на трасе „ Изход товарни автомобили”, ръководен от латвийски жител. Шофьорът на камиона е заявил, че превозва  от Латвия за Турция през България 24 пакета, съдържащи по 50 кг тютюн за наргиле с общо чисто тегло 1200 кг, както и друга стока, за които е показал фактура и директна декларация.

При последвалата митническа инспекция на транспортното средство и товара със профилирана рентгенова инсталация, митническите чиновници откриват индикации за противоречие на наличието с заявените артикули. Извършена е физическа инспекция, при която митническите чиновници откриват, че в товарното помещение на камиона е налице останалата стока, само че липсва заявения тютюн за наргиле.  Т.е. тютюнът за наргиле е отклонен от митническирежим  „ Транзит”.

Срещу водача на камиона – латвийски жител, с букви К.К., е формиран акт за определяне на административно нарушаване. Товарният автомобил е арестуван като средство, послужило за осъществяване на нарушаването. Работата по случая продължава.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР