Отказът за спешно кръвопреливане, който е получил цирковият доайен Стоил

...
Отказът за спешно кръвопреливане, който е получил цирковият доайен Стоил
Коментари Харесай

От ВМА пред Dir.bg: Отказът за прием на цирковия доайен е заради алгоритъма от НЗОК

Отказът за незабавно кръвопреливане, който е получил цирковият доайен Стоил Данаилов от лекарите във Военномедицинска академия, е поради диагностично-лечебния логаритъм за лекуване на анемии и хеморагични диатези, избран от НЗОК. Това оповестиха от лечебното заведение в отговор на питане на Dir.bg във връзка скандалния случай от 11 септември.

Тогава цирковата артистка, известна като Жената-каучук, Сирма Добрева отвела по неотложност във Военномедицинска академия сътрудника си - именитият цирков актьор Стоил Данаилов.

В продължение на три часа двамата обиколили няколко кабинета във ВМА - невролог, коремен хирург, кардиолог и хематолог. 76-годишният актьор изпитвал обща уязвимост - оказало се, че хемоглобинът му е паднал до ниската стойност 73. Хематологът доктор Антония Недева обаче отказала банкет за незабавно кръвопреливане.

Началникът на ВМА проф. Венцислав Мутафчийски е разпоредил инспекция по случая, при която е установено следното:

На 11.09.2018 година в 18.20 часа Стоил Данаилов е бил доведен от близки в Спешен лечебен кабинет на Спешното поделение на МБАЛ – София към ВМА с недоволства от световъртеж и обща изнемощялост. В кабинета той е бил признат от дежурния терапевт, който е направил обзор и неотложно е назначил клинично-лабораторни проучвания.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР