Отказът от тлъсто месо в полза на домашни птици или

...
Отказът от тлъсто месо в полза на домашни птици или
Коментари Харесай

Искате здраво сърце? Хапвайте пилешко, риба и ядки

Отказът от тлъсто месо в интерес на домашни птици или риба, използването на сушени кайсии, фасул и ядки, както и ограничението на приема на захар ще помогне за опазване здравето на сърцето, следва от рекомендациите, оповестени на уеб страницата на Националния медицински проучвателен център по превантивна медицина на съветското Министерство на здравеопазването. 

Според Световната здравна организация (СЗО) сърдечно-съдовите болести са водещата причина за гибел в международен мащаб и обстановката надали ще се промени в близко бъдеще. СЗО предвижда, че към 20,6 милиона души ще умрат от сърдечно-съдови болести през 2030 година.

" Балансираната диета е първата стъпка към крепко сърце. Тя обезпечава на индивида потребни субстанции, които са нужни за естественото действие на всички функционални системи на тялото и поддържане на обикновено телесно тегло ". При избора на ястия специалистите поучават да се даде желание на домашни птици, риба и морски блага, както и да се изберат млечни и несладки млечни и кисело-млечни артикули. Освен това би трябвало да увеличите и приема на храни с високо наличие на калий и магнезий, като сушени кайсии, фасул, ядки и самун с трици, се сочи още в рекомендациите. Зеленчуци и плодове на ден би трябвало да се употребяват минимум 400 грама, само че потреблението на захар, сладкиши, сладкарски произведения и сладки безалкохолни питиета би трябвало да бъде лимитирана, защото те са много висококалорични, акцентира уебсайтът.

Консумацията на артикули, съдържащи омега-3 мастни киселини - несолена скумрия, сьомга, пъстърва, ще бъде потребна за сърцето. В същото време тлъстото месо, сметаната и мазната извара би трябвало да бъдат лимитирани в менюто.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР