Отказът да подкрепите изслушване на министрите и председателя на Външната

...
Отказът да подкрепите изслушване на министрите и председателя на Външната
Коментари Харесай

Нинова : Вместо ротация се разглобявайте!

" Отказът да подкрепите чуване на министрите и ръководителя на Външната комисия, мълчанието във връзка връщането на мигранти единствено ускорява страховете на хората и чувството, че тук има нещо гнило ".

Това съобщи в Народното събрание водачът на БСП Корнелия Нинова, откакто предлагането за чуване на Бойко Борисов като ръководител на комисията по външна политика не беше подложено на гласоподаване.

„ Когато сглобката разгласи, че е подписано съглашението в Австрия, скри от българското общество, че Съветът на Европейски Съюз е приел спомагателен протокол. Ние от „ БСП за България “ извадихме този протокол и го показахме. Тогава сглобката ни упрекна в неистина, операция и всяване на страхове “, напомни Нинова.

В него пишело, че се задължаваме да приемем безграничен брой афганистанци и сирийци, разясни водачът на Българска социалистическа партия. 

„ Оказа ли се истина това, което говорихме тогава? Да, ще дойдат бежанци в България. Питаме на коя друга страна от Шенген е поставяно такова изискване за осъществяване на Дъблинския правилник? На никоя. Коя друга страна ползва де факто Дъблинския правилник? Никоя. Ето първото ви изменничество “, уточни Корнелия Нинова.

„ Вие признахте, че България е втора употреба страна в Европейски Съюз. Идвайте и давайте отговори! Шенген по въздух и вода е нищо. Това е 3% Шенген, опашки по сухопътните граници “, обвини тя държавното управление.

Нинова попита и кой от българска страна е подписал въпросното съглашение. Тя посочи още, че Комисията по външната политика се е събирала едвам пет пъти и се е занимавала с чуване на посланици.

„ Това ли ви е външната политика бе, господин Борисов? Това ли ви е евроатлантическото болшинство? Нито едно съвещание по Шенген. Защо не ги извика тия министри да ги питаш – и Габриел или Денков, премиера? Кой ви упълномощи да договаряте такова съглашение? “, попита непосредствено тя.

Нинова напомни и разногласието за това кой ще оглави Министерството на външните работи, който обаче не е поради външната политика на страната, а за това

„ кой ще рапортува против другия пред чужденците, дали Ники ще Пътува или Габриел ще пътува, дали ще се чува гласа на Политическа партия или на ГЕРБ, само че никога гласа на България “.

" Ей това ви е външната политика. И един месец занимавате България с това кой какъв пост да заеме. Успокойте се, споделиха ви го една част от съдружните сътрудници. За всеки има място под слънцето. Вместо ротация се разглобявайте, с цел да подсигуряваме, че има бъдеще и за България и за българския народ ", приключи тя. 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР