Откакто започна войната в Украйна Запада изгони множество руски дипломати,

...
Откакто започна войната в Украйна Запада изгони множество руски дипломати,
Коментари Харесай

Оказа се трудно шпионите, изгонени от Запада, да си намерят работа в родната Русия

Откакто стартира войната в Украйна Запада изгони голям брой съветски дипломати, упрекнати, че са шпиони. Те дойдоха вкъщи. Оказа се мъчно обаче да си намерят работа и да водят естествен живот.

Недоволен дипломатически личен състав е подписал писмо до Путин, усведомявайки го за затрудненото си състояние.

Това се разказва като персонална покруса за мнозина

Независимият рускоезичен проверяващ новинарски канал The Insider сподели, че писмото е пристигнало от източник в администрацията на съветския президент. Имената на 11-те подписали са затъмнени.

След като Путин стартира своята пълномащабна инвазия на 24 февруари 2022 година, Съединени американски щати поведоха интернационалния отговор в налагането на наказания, ориентирани към уединяване на съветската стопанска система.

Мерките включват експулсирането на 698 съветски дипломати от страните от Европейски Съюз. The Insider оповестява, че съвсем половината от тях са били кариерни офицери от разследващите служби, ГРУ, СВР и ФСБ.

В писмото се споделя, че след началото на това, което Кремъл назовава „ специфична военна интервенция “, Европейски Съюз, наред с други, „ афишира дипломатическа война на страната ни “. Съюза принуди чиновниците на разузнаването, „ извършващи сложна и от време на време рискована “ работа да изоставен огромна част от страните.

За доста фамилии на тези офицери “неочакваното овакантяване на дипломатическите задачи се трансформира в персонална покруса и породи голям брой проблеми ”, се споделя в писмото.

Проблемите включват цените на наемите в Москва и намиране тук-там в учебно заведение и детска градина за децата им

„ Почти всички “ съпруги на тези чиновници „ имат висше обучение и сами са отишли да си намерят работа, само че просто няма почтени специалности и заплати “.

The Insider показа екранни фотоси на писмото, което допуска, че опитите на съветското външно министерство да откри места за експулсираните чиновници в други съветски посолства в Африка, Азия, Южна Америка и някогашните руски страни не са съумели. Постовете там към този момент са заети.

Писмото също по този начин оспорва това, което се споделя, че са отчети на Запад, обвиняващи чиновници на съветското разузнаване “в непросветеност и безучастие, а от време на време даже в недодялан непрофесионализъм ”.

Появиха се и разкази, че чиновниците се напивали и се биели

Преди нахлуването офицери от съветското разузнаване в страната са дали жизненоважна информация за военния потенциал на Украйна. The Insider споделя по какъв начин ГРУ е предоставило незабелязани предизвестия на Москва, че украинците няма да приветстват съветските войски като освободители.

Някои от подписалите писмото са споделили, че недоволствата идват „ не от самите служители… а от техните съпруги “. Една от тях се обидила, че е посъветвана да доставя пици.

„ Владимир Владимирович Путин, бихме желали да подчертаем, че не се оплакваме, ние търсим правдивост “, се споделя в писмото.

Още вести четете в категорията Свят. 

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР