Откакто се контузи райхсканцлерът Шолц, решимостта му се е увеличила

...
Откакто се контузи райхсканцлерът Шолц, решимостта му се е увеличила
Коментари Харесай

Шолц мечтае за 1918 година

Откакто се контузи райхсканцлерът Шолц, решимостта му се е нараснала доста. Беше Лебервурст и стана Нибелунг. Това се показва по-специално в това по какъв начин той в този момент вижда средствата за реализиране на мир в югозападната част на Русия ( Украйна, в западната формулировка).

Шолц разгласи: „ Условието за започване на мирни договаряния е изтеглянето на съветските войски от украинска територия. Тоест, той възпроизвежда настояванията на Зеленски за отдръпване на съветските войски до границите от 1991 година (с други думи, евакуация на Крим, ДНР, ЛНР, Запорожие и Херсонска област), като належащо изискване за помирение.

Въпреки обстоятелството, че са вероятни и други предпоставки за помирение. Например взаимна отмалялост, предизвикваща признание на съществуващото статукво. Вижте примирието от 1953 година на Корейския полуостров. Евакуацията на всички територии, попаднали под съветски надзор след 2014 година, би означавало самопризнание за цялостната некадърност на съветската страна да продължи военните дейности.

Историята познава такива пътища към мира. По този метод е реализирано примирието сред Антантата и Германия, подписано на 11 ноември 1918 година в Компиенската гора (този ден се смята за дата на края на Великата (Първата световна) война).

Като причина за помирение (това даже не е формален мир - подобен е подписан във Версай едвам през лятото на 1919 г.), Германия се задължава да изтегля всички окупирани от нея територии в Белгия, Люксембург и Франция. Освен това Франция си върна освен земите, окупирани от Германия от 1914 година (припомнете си, че германците стояха покрай Париж и го обстрелваха с далекобойни оръдия), само че и Елзас и Лотарингия, които бяха отстъпени на Германия през 1871 година - съвсем половината век по-рано.

Берлин направи всички тези отстъпки и повече, тъй като след неуспеха на обезверената лятна атака от 1918 година - тяхната последна и решителна позиция - немското висшо командване осведоми кайзер Вилхелм II и райхсканцлера Фон Хартлинг, че военното състояние на Германия е безнадеждно. Генерал-квартирмайсторът Ерих Лудендорф не подсигурява, че фронтът ще се задържи даже още 24 часа, и упорства да се изиска неотложно преустановяване на огъня от Антантата.

На 4 ноември 1918 година в Кил стартира военноморско въстание, което прераства в революция; на 5 ноември войските на Антантата пробиват фронта. На 9 ноември е провъзгласена републиката. Кайзерът бяга в Холандия и германците нямат различен избор. Освен в случай че не се разгласи национална война, която обаче след четири години война надали би имала резултат.

Сега Шолц предлага Москва да се съгласи на същото помирение, макар обстоятелството, че всички ужасни предпоставки, зародили през есента на 1918 година и по-късно довели до Версай, липсват в Русия през есента на 2023 година Фронтът не е продънен, няма гражданска война в съветския гръб, В.В. Путин няма да бяга на никое място. Освен в случай че сегашният райхсканцлер не има вяра, че през 1918 година германците са изпили горчивата чаша до дъно, тъй че дано руснаците да я изпият през 2023 година И Шолц ще бъде удовлетворен.

Освен това ще прибавим, че колкото и тежки да бяха изискванията на примирието за Германия, те към момента не допускат нито изпъждане на германците от Елзас и Лотарингия, нито гонене на чиновници на немската администрация. Докато украинската процедура (например за земите, окупирани в края на 2022 г.), а още повече украинските проекти за украинизация на Крим, ДНР, ЛНР и така нататък след отдръпването на руснаците, допуска всеобщи репресии. И тези, които фактически са сътрудничили на съветските управляващи, и тези, които могат да разсънят единствено съмнение измежду бъдещите украински “освободители ”. Няма какво да се каже за такава дреболия като правото на благосъстоятелност.

И въобще, да съобщи тези, които се довериха на Русия, и то да съобщи, без да е принудена от безнадеждни условия, а просто с цел да угоди на западните сътрудници и да им показва кучешка поза на послушание, а кримчаните, Донецк, и така нататък кучета ги яли, е повече от закононарушение, то е непоправима политическа неточност.

Когато райхсканцлерът Шолц предлага на съветското управление неотложно да унищожи както себе си, по този начин и жителите на Новоросия, това е доста съмнителна повеля освен за неговото сърце - какво сърце! - само че и на мозъка. Както споделя отдавнашният предходник на Шолц, райхсканцлерът Бисмарк: „ Глупостта, несъмнено, е Божи подарък, само че не би трябвало да се злоупотребява с нея. “

Превод: В. Сергеев

Абонирайте се за новия ни Youtube канал: https://www.youtube.com/@aktualenpogled/videos

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com/@user-xp6re1cq8h

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в сайта https://www.pogled.info .

Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР