Откакто мазнините бяха заклеймени като нещо “лошо, хората започнаха да

...
Откакто мазнините бяха заклеймени като нещо “лошо, хората започнаха да
Коментари Харесай

10 храни с високо съдържание на мазнини, които са супер здравословни

Откакто мазнините бяха жигосани като нещо “лошо ”, хората започнаха да ядат от ден на ден захар, рафинирани въглехидрати и модифицирани храни. В резултат на това в този момент всички са по-дебели и по-болнави. Времената обаче се трансформират. Нови изследвания демонстрират, че мазнините, в това число наситените мазнини, не са толкоз “лоши ”, колкото ги изкарват.

Ето 10 храни с високо наличие на мазнини, които в действителност са необикновено здравословни:

1. Авокадо

Докато множеството плодове съдържат най-вече въглехидрати, авокадото е цялостно с потребни мазнини. То е формирано от към 77% мазнини.

Авокадото е измежду най-хубавите източници на калий като съдържа 40% повече калий даже от бананите. То също е превъзходен източник на фибри и изследвания демонстрират, че приема на авокадо може да намали LDL ( " неприятния " ) холестерол като в същото време увеличи HDL („ положителния “) холестерол.

Въпреки че е с високо наличие на мазнини и калории, изследвания настояват, че хората, които ядат авокадо, тежат по-малко и имат по-малко мазнини в региона на корема от тези, които не ядат.

2. Кашкавал

Кашкавалът е изключително питателна храна. Това е по този начин, тъй като е нужна една цялостна чаша мляко, с цел да се направи на едно дебело парче кашкавал. Кашкавалът е превъзходен източник на калций, витамин В12, фосфор и селен.

Кашкавалът, сходно на други млечни артикули с високо наличие на мазнини, съдържа мощни мастни киселини, които се свързват с редица изгоди за здравето, в това число понижен риск от диабет вид 2.

3. Тъмен шоколад

Тъмният шоколад е една от тези редки здравословни храни, които са с необикновен усет. Тъмният шоколад се състои от 11% фибри и съдържа над 50% от целесъобразна дневна доза желязо, магнезий, мед и манган. Освен това е богат на антиоксиданти, някои от които могат да намалят кръвното налягане и да предпазят LDL холестерола в кръвта от окисляване.

 черният шоколад е с високо наличие на потребни мазнини

Съществуват и някои изследвания, които настояват, че тъмният шоколад може да усъвършенства мозъчната функционалност и да защищити кожата от увреждане при излагане на слънце. Само се уверете, че си взимате първокласен мрачен шоколад, с най-малко 70% наличие на какао.

4. Цели яйца

Целите яйца се смятат за нездравословни, защото жълтъците са с високо наличие на холестерол и мазнини. Едно яйце съдържа 212 мг холестерол, което е 71% от целесъобразния дневен банкет. Плюс това, 62% от калориите в задачите яйца са от мазнини. Нови изследвания обаче демонстрират, че холестеролът в яйцата не въздейства на холестерола в кръвта, най-малко не при множеството хора.

Целите яйца са цялостни с витамини и минерали. Те съдържат малко от съвсем всяко едно хранително вещество, от което се нуждаем. Те даже съдържат мощни антиоксиданти, които пазят очите, и доста холин, хранително вещество за мозъка, от което 90% от хората не получават задоволително.

Яйцата също са храна, подобаваща за намаляване. Те са доста хранителни и с високо наличие на протеини, които са най-важното хранително вещество при намаляване.

5. Тлъста риба

Един от дребното скотски артикули, за които множеството хора са съгласни, че е здравословен, е мазната риба. Това включва риби като сьомга, пъстърва, скумрия, сардини и херинга. Тези риби са цялостни с потребни за сърцето омега-3 мастни киселини, висококачествени протеини и всевъзможни значими хранителни субстанции.

Проучвания демонстрират, че хората, които ядат риба, са склонни да бъдат доста по-здрави, с по-малък риск от сърдечни болести, меланхолия, деменция и всевъзможни постоянно срещани болести.

Ако не можете (или не желаете) да ядете риба, е целесъобразно приемането на добавка с рибено масло. Маслото от черен дроб на тресчица е най-хубавото, то съдържа всички омега-3 мастни киселини, както и доста витамин D.

6. Ядки

Ядките са необикновено здравословни и. Те са храна с високо наличие на здравословни мазнини и фибри и са добър растителен източник на протеини. Ядките също са с високо наличие на витамин Е и цялостни с магнезий - минерал, който е в недостиг при множеството хора. Проучвания демонстрират, че хората, които ядат ядки са по-здрави и имат по-малък риск от разнообразни болести като затлъстяване, сърдечни болести и диабет вид 2.

7. Чия

Чията нормално не се възприема като мазна храна. 28 г чия обаче съдържат 9 г мазнини. Като се има поради, че съвсем всички въглехидрати в семената от чиа са фибри, по-голямата част от калориите в тях в действителност идват от мазнини.

Чията също може да има голям брой изгоди за здравето, като да вземем за пример намаление на кръвното налягане и противовъзпалителен резултат.

8. Зехтин

 зехтинът е с високо наличие на потребни мазнини

Друга тлъста храна, за която съвсем всички са съгласни, че е здравословна, е зехтинът.

Той съдържа витамини Е и К и е цялостен с мощни антиоксиданти. Някои от тези антиоксиданти могат да се борят с възпалението и да оказват помощ за предпазването на LDL частиците в кръвта от окисляване. Доказано е също, че намалява кръвното налягане, усъвършенства маркерите на холестерола и има доста изгоди, свързани с риска от сърдечни болести.

9. Кокосови орехи и кокосово масло

Кокосовите орехи и кокосовото масло са най-богатите източници на наситени мазнини на планетата. Около 90% от мастните киселини в тях са наситени.

Кокосовите мастни киселини се метаболизират по друг метод, отивайки напряко в черния дроб, където могат да бъдат превърнати в кетонови тела. Проучвания демонстрират, че мазнините в кокосовите орехи потискат апетита, помагайки на хората да ядат по-малко калории и могат да засилят метаболизма с до 120 калории дневно.

Много проучвания настояват, че тези типове мазнини могат да оказват помощ на хора с Алцхаймер, както и в загубата на мазнини в корема.

10. Пълномаслено кисело мляко

Истинското пълномаслено кисело мляко е необикновено здравословно. То съдържа всички значими хранителни субстанции като другите млечни артикули с високо наличие на мазнини, само че също по този начин е заредено със здравословни, пробиотични бактерии, които имат позитивно влияние върху вашето здраве.

Проучванията демонстрират, че киселото мляко може да докара до огромни усъвършенствания в храносмилателното здраве и да помогне в битката със сърдечните болести и затлъстяването.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР