Откакто коронавирусът завладя планетата, се появиха много книги за него.

...
Откакто коронавирусът завладя планетата, се появиха много книги за него.
Коментари Харесай

Проф. Боян Дуранкев: „Посткорона“ на Скот Галоуей е пророческа книга

Откакто коронавирусът завладя планетата, се появиха доста книги за него. И медицински, научни, прогностични, и художествени.

Свой необикновен взор предлага Скот Галоуей под заглавие „ Посткорона “ .

В книгата си създателят – ценител на пазарните механизми на XXI век, предлага мнение за следствията, за трендовете, за опциите в настъпилата рецесия.

Много е значимо продължението на заглавието: От рецесия към опция, означи пред Радио София проф. Боян Дуранкев , икономическия специалист и учител в УНСС.

По думите му в този момент сме очевидци на същинската световна международна рецесия. Предишната (2008) и годините по-късно са били безоблачно време, спрямо коронакризата и икономическите й последствия.

Covid пандемията като че ли се случи закономерни, на фона на намесата на индивида в природата, стопанските системи и бизнесите, насочени основно към облага, забравяйки даже основни браншове, разделянето на обществата стана фрапантно.

„ Книгите на Скот Галоуей се одобряват като пътепоказатели на бъдещето, като оракулски. Сред изводите му е този, че пандемията ще работи най-продължително като ускорител на световните трендове, към търсенето на по-добри решения. Както и че колкото по-голяма и разрушителна е рецесията, толкоз са по-големи опциите “, разяснява Дуранкев.

Той предложи „ Посткорона “ за всички умни читатели и изключително за хората, които се занимават с нововъведения.

Чуйте диалога на Гергана Пейкова с проф. Боян Дуранкев.

Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР