Уважаеми трудещи се, за мен е чест да Ви поздравя

...
Уважаеми трудещи се, за мен е чест да Ви поздравя
Коментари Харесай

Служебният социален министър: Трудът е в основата на трайното справяне с бедността

Уважаеми трудещи се, за мен е чест да Ви поздравя по случай Международния ден на труда и работническата взаимност - Първи май! Денят, в който означаваме единството на работещите, обединени в битката си за по-достойни условия на труд. Трудът е в основата на трайното справяне с бедността. Това написа в страницата на общественото министерство във " Facebook " служебният министър на труда и обществената политика Ивайло Иванов.

 

Така той означи Международния ден на труда - 1 май.

 

Трудът обезпечава нашата персонална обществена непоклатимост, спокойното бъдеще на децата ни, достойните старини на родителите ни. От труда зависи и действието на жизненоважни за всяко общество системи – обществената, здравната, просветителната. Пожелавам Ви в никакъв случай да не губите вярата, че Вие, хората на труда, носите смяната към по-добро и мотивацията да я постигнете. Особено в днешния динамичен свят на политически катаклизми, климатични промени и бързо разрастващи се технологии, които основават от ден на ден световни провокации пред организацията на труда и обезпечаването на почтени и безвредни условия за полагането му, заключи Ивайло Иванов.

 

Той показва, че демографската конюнктура също е тревожна: популацията застарява, работната мощ понижава. Изчезват специалности, появяват се нови. Намаляват работните места. Работодателите търсят служащи и чиновници със характерни умения, което трансформира ученето през целия живот от обръщение в нужда за пълноценна реализация на пазара на труда, добавя служебният министър.

 

" В Министерството на труда и обществената политика сме наясно, че за превъзмогването на тези нови провокации е нужна освен публичната сила на солидарността на работещите, само че взаимни и премислени дейности с работодатели и институции.

 

Една от най-важните ни цели в кратковременен проект е транспонирането в българското законодателство на Директивата по отношение на съответните минимални работни заплати в Европейски Съюз. Вярвам, че дружно със обществените сътрудници и всички заинтригувани страни ще намерим уравновесено решение, което ще подсигурява освен почтено и заслужено възнаграждение, само че и стабилността на българската стопанска система, уточни служебният министър на труда и обществената политика.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР