Отиде си художникът Димитър Яранов, съобщиха от Съюза на българските

...
Отиде си художникът Димитър Яранов, съобщиха от Съюза на българските
Коментари Харесай

Отиде си художникът Димитър Яранов

Отиде си художникът Димитър Яранов, оповестиха от Съюза на българските художници.

„ Това, което оценявам и диря в моята работа, е, рисувайки, да бъда оптимално почтен и прям със себе си. Само тогава изкуството има същинско влияние. Стремя се също да бъда и доста сериозен към творбите си “, споделя Яранов.

Димитър Яранов е роден през 1964 година в София. През 1991 приключва Художествената академия, компетентност „ Живопис “, при проф. Светлин Русев. Наследник е на известна фамилия – дядо му е огромният академик географ проф. Димитър Яранов, наследник е на художника Атанас Яранов. Като художник се стреми да се еманципира и основава творчество, емблематично за актуалните концептуални създатели, показва рецензията.

Негови картини са представяни в България и чужбина. Името му се свързва и с арт групата XXL, основана през 90-те години на предишния век, с фестивала „ Процес – пространство “.

Преподава в Художествената гимназия в София. Познат е и от созополската изложба „ Котка и котка “, която ръководи със брачната половинка си. Последното присъединяване на Димитър Яранов в галерия на „ Шипка “ 6 е в плана „ Седем отвън трафика “ (2022).
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР