Отговорът на ръководителя на Чеченската република Рамзан Кадиров на антисемитските

...
Отговорът на ръководителя на Чеченската република Рамзан Кадиров на антисемитските
Коментари Харесай

ISW: Сблъсъците в Дагестан показаха руските страхове за контрола в периферията

Отговорът на ръководителя на Чеченската република Рамзан Кадиров на антисемитските протести от 29 октомври в Република Дагестан допуска, че съветските публични лица може да са все по-загрижени за отслабването на властническия надзор в районите в периферията на Руската федерация. Кадиров отговори на безредиците в Дагестан, като похвали обвиняването на съветския президент Владимир Путин, че Западът е провел обстановката, с цел да дестабилизира Русия.

По-късно Кадиров прикани чеченските сили за сигурност неотложно да задържат подбудителите на всевъзможни евентуални вълнения в Чечня или да " произведат три предупредителни изстрела във въздуха и по-късно да произведат четвъртия изстрел в главата ".

Реакциите на Кадиров допускат, че той е угрижен на първо място за поддържането на чувството за непоколебимата си поддръжка за Путин и второ за демонстрирането на силата на своето властническо ръководство над Чечня посредством опасност с принудителен отговор на евентуални бъдещи протести.

Това се показва в дневния разбор на Институа за проучване на войната (ISW).

Украинските сили продължиха настъпателните интервенции край Бахмут и в западната част на Запорожка област на 31 октомври. Украинският общоприет щаб заяви, че украинските сили продължиха настъпателните интервенции в направленията Мелитопол (западна Запорожка област) и Бахмут. Президентът на Украйна Володимир Зеленски се срещна с украинския главнокомандващ военачалник Валерий Залужний, с цел да разиска обстановката на фронта в Купянск, Авдeевка и Херсонско направление.

Руските сили нанесоха поредност от ракетни и безпилотни удари против Украйна на 31 октомври. Украинският общоприет щаб заяви, че съветските сили са изстреляли четири ракети Искандер-М и една ракета за Противовъздушна отбрана С-300 по цели в Украйна. Ръководителят на Военната администрация на Запорожка област Юрий Малашко заяви, че съветските сили са блъснали с ракета град Запорожие.

Украински публични лица оповестиха, че съветските сили са изстреляли неустановен брой дронове Shahed-131/136 по цели в Хмелницки и Полтавски области и че украинската противовъздушна защита е задействана в тези области.

Руските управляващи задържаха двама обвинени за убийството на украинско семейство в окупираната Донецка област. Руският следствен комитет заяви на 30 октомври, че съветските управляващи са задържали двама съветски военнослужещи на контракт, родом от съветския Далечен изток, като обвинени за убийството на 29 октомври във Волноваха, Донецка област.

Следственият комитет съобщи, че предварителното следствие демонстрира, че претекстът на убийствата е от " битов " темперамент. Руски вътрешен източник съобщи на 31 октомври, че двамата арестувани са част от съветската 155-а обособена морска пехотна бригада (Тихоокеанския флот). Атаките против цивилни от представители на окупационна мощ съставляват очевидно нарушаване на голям брой интернационалните правни правила и доста евентуално доближават равнището на военно закононарушение или закононарушение против човечеството.

Съобщава се, че съд в Узбекистан е осъдил първия узбекски жител на затвор за това, че е служил като наемник за съветските сили в Украйна. Съд в Узбекистан призна за отговорен узбекски мъж, който съгласно известията е служил във военните на Донецката национална република (ДНР) през 2014-2015 година, в нарушение на узбекския закон против наемничеството. Близките на наказания настояват, че той не е взел участие във войната в Украйна и е бил в Русия през посочените години. Тази присъда може да ускори напрежението сред държавните управления на Русия и страните от Централна Азия, защото съветските управляващи са нараснали напъните си да принудят мигранти от Централна Азия да преминат съветска военна работа.

Бившите бойци на групата " Вагнер " не престават да се пренасочват към Украйна като част от други съветски формирования. Известен съветски блогър написа публикация за обвързваното с Кремъл издание " Комсомолская истина " на 30 октомври, описвайки в детайли опита на няколко някогашни бойци на " Вагнер ", които са се върнали в Украйна под контрола на разнообразни други съветски формирования.

Блогърът цитира съветски пълководец в региона на Кремина в Луганска област, който съобщи, че има " доста " някогашни бойци на Вагнер в неговия бранш на фронта и че някогашните бойци на Вагнер подписват нови контракти и се връщат в бойните зони. Съобщава се, че над 170 някогашни бойци на " Вагнер " се бият в чеченския полк на спецназа " Ахмат " като част от отряда " Камертон ".

В публикацията се отбелязва, че някои бойци на " Вагнер " са сключили контракти с Росгвардия, други са влезнали в доброволчески формирования, а други са станали част от постоянните съветски сили.

Съобщава се, че украински удар на HIMARS на 29 октомври е унищожил цялостен батальон от мобилизирани бойци от Чувашия. Базиран в Чувашия Telegram канал заяви на 31 октомври, че съветският 1-ви батальон от 1251-ви мотострелкови полк е изгубил над 120 бойци убити и ранени при удар на украински HIMARS по конвоя на батальона в неуточнено място в Украйна. Каналът Telegram и други съветски опозиционни издания обявиха, че районното държавно управление на Чувашия е запазило безмълвие по въпроса, обръщайки внимание на напъните на доста районни управляващи да прикрият мащаба на съветските загуби в Украйна.

Руски блогър съобщи на 31 октомври, че съветските сили скоро ще получат бойни машини на пехотата (БМП), които ще бъдат оборудвани със системи за електронна война, които обезпечават специфична отбрана от FPV дронове.

Блогърът твърди, че предприятието Kurganmashzavod в Курганска област ще създава тези специфични БМП.

Руските окупационни чиновници не престават напъните си за премахване на украинския език и просвета в окупирана Украйна. Ръководителят на Донецката национална република (ДНР) Денис Пушилин съобщи на 27 октомври, че " той няма да разреши украинският език да се появи още веднъж като държавен или фаворизиран език " в окупираната Донецка област и твърди, че нито едно учебно заведение в окупираната Донецка област не е избрало да преподава украински език.

Украинският център за опозиция съобщи на 31 октомври, че повече от 400 000 украински жители са минали през 17 съветски филтрационни центъра в окупираната Донецка област от началото на пълномащабното навлизане на Русия в Украйна. Центърът за опозиция съобщи, че украинските жители са подложени на напън и изтезания в тези филтрационни центрове.

Източник News.bg

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР