Отговорът на МФ изчете председателя на временната парламентарна комисия Тошко

...
Отговорът на МФ изчете председателя на временната парламентарна комисия Тошко
Коментари Харесай

Контрабандистите Димитрови са посещавали Петя Банкова и Асен Василев в Митници и МФ

Отговорът на МФ изчете ръководителя на краткотрайната парламентарна комисия Тошко Йорданов, който разгласи, че Асен Василев е излъгал, че не е познава Димитрови
Обвинените за присъединяване в незаконна група за контрабанда Марин и Стефан Димитрови са посещавали както постройката на Агенция " Митници ", където са се срещали с Петя Банкова, по този начин и Министерството на финансите за визити при Асен Василев. Преди това стана ясно, че са били постоянни посетители на Бойко Рашков във вътрешното министерство.

Няма данни Никола Николов-Паскал, апетитен за началник на незаконната група, да е посещавал двете институции. От отговорите стана ясно още, че няма данни за сигнали за непозволени дейности на чиновници на митниците.

Заседанието на комисията продължи с чуване на Бойко Рашков и някогашния основен секретар на Министерство на вътрешните работи Петър Тодоров.

Стефан Димитров е вкарван в Министерство на вътрешните работи през служебния вход от водача на Бойко Рашков. Това разкри пред депутатите в комисията за ОПГ-то в организация " Митници " някогашният основен секретар на Министерство на вътрешните работи.

" Стефан Димитров съм го виждал неведнъж да влиза в постройката на Министерство на вътрешните работи от края на 2021 година Това, което правеше усещане, е, че спираше кола Ауди откъм уличката, която е неразрешена - откъм парка. В някои случаи съм го виждал да влиза през транспортния ход, което не е редно. Външните лица би трябвало да минават през основния вход и да бъдат записвани. Лицето беше посрещано от водача на господин Рашков. Засичал съм го и пред кабинета на господин Рашков ", изясни Петър Тодоров.

" Влизането през транспортния ход не е нормална процедура. Това е входът откъм църквата на " Св. Седмочисленици ". Оттам излизат колите на Министерство на вътрешните работи. Не съм виждал да влизат там други лица. Откъм транспортния вход няма книга за визити ", изясни той.

" Тези лица бяха доста постоянно в ГДНП при шефа тогава Венцислав Кирчев. Знам, че лицето постоянно е стъпало и в КАТ-София при Тенчо Тенев. Включително съм чувал мнения от сътрудници, че " този със затъмнените стъкла " отново е спрял пред постройката ", разкри той.

" Стефан Димитров на един семинар на КАТ напролет на 2022 година е участвал на масата. Нещо като Нотариуса на Боровец. Там е бил и въпросният Тенчо Тенев като уредник на банкета ", показа някогашният главсек. 

" През 2022 година разбрах, че лицата са обект на разработка от ДАНС ", изясни още Петър Тодоров. 

Обвинените за присъединяване в ОПГ за контрабанда, подкупи и търговия с въздействие татко и наследник Марин и Стефан Димитров са били в Министерство на финансите три пъти през 2023 година Това са дали отговор от ведомството на въпрос на Временната комисия за следствие на корупционните практики в Агенция " Митници " и възможната роля на Асен Василев в тях в Народно събрание Информацията била дадена от охранителите. Съпровождал ги специалист в МФ и по тази причина не били записани в книга. Отговорът на МФ изчете ръководителя на комисията Тошко Йорданов, който разгласи, че Асен Василев е излъгал, че не е познава Димитрови. 

Комисията беше основана след абсурда в Митниците и задържането на някогашния към този момент шеф на Агенцията Петя Банкова, която е упрекната дружно с Марин и Стефан Димитрови за присъединяване в проведена незаконна група за контрабанда и пране на пари.

На предходното съвещание на комисията от писмо на Министерство на вътрешните работи до депутатите стана ясно, че Бойко Рашков като вътрешен министър е посещаван 10 пъти от Марин и Стефан Димитрови, както и от Петя Банкова.

Това е станало сред май 2021 година и март 2022 година Рашков дефинира протичащото се като политическа офанзива преди идните избори и съобщи, че обвинените по следствието в митниците са били при него в качеството им на очевидци. А от " Продължаваме Промяната " желаеха Рашков да бъде изслушан в комисията.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР