Отец Лъчезар Попов е председател на настоятелството на бъдещия православен

...
Отец Лъчезар Попов е председател на настоятелството на бъдещия православен
Коментари Харесай

Всеки може да е съпричастен към новия храм в район "Люлин"


Отец Лъчезар Попов е ръководител на настоятелството на бъдещия православен храм, който се чака да бъде издигнат до две години в столичния квартал " Люлин ". Храмът ще носи името на Свети Евтимий Търновски, а към него ще има и неделно учебно заведение. Първата копка към този момент е реалност и всеки миг се чака да стартира строителството. 

" Всички храмове, които виждаме, са издигнати от елементарни хора, които са отделяли даже от залъка си. Вярвам, че и в днешно време, макар че сме изгубили доста от вярата си от призванието да оказваме помощ, виждам и имам вяра, че има хора, които са го запазили и желаят да подаряват и оказват помощ на другите по един или различен метод. Всеки човек, който се назовава християнин, би трябвало да стане съпричастник на това дело. Дори и единствено да се помоли, ще бъде добре, " споделя свещеникът.

 отец Лъчезар Попов

Отец Лъчезар Попов е родом от Сандански. В един безоблачен ден осъзнава, че задачата му е да бъде духовник. Завършва Софийската духовна семинария. Докато учи си изкарва прехраната с търговия. 

Днес той служи в столичния храм " Покров Богородичен ". Признава, че от време на време служението му го изтощава прочувствено, само че прибавя: " Ние, свещениците, имаме място, от където черпим мощ. Именно когато служим, когато се пречистяваме със светото тяло и кръв Христови. Всеки от нас приема служението с наслада. Много бързо се възвръщаме и не се изтощаваме. Свещеникът е постоянно на работа, постоянно е там, където служи. А той служи на хората и на Бог на всички места. "  
Всички епизоди на подкаста " Неразказани истории "  ще намерите:
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР