Отделните членове на нашето общество са враждебни един към друг

...
Отделните членове на нашето общество са враждебни един към друг
Коментари Харесай

Д-р Канов: Думата „работа“ произхожда от корена „роб“, да има и ден на мързела

Отделните членове на нашето общество са враждебни един към различен - цялостни с съмнение, съмнение, ненавист, злоба и други Обстоятелствата в обществения ни живот са такива, че хората губят човечността си, изключително като прибавим повишаването на алкохолизма и други патологии.

Това сподели в студиото на Euronews Bulgaria психиатърът-писател доктор Любомир Канов.

„ Проблемът не е единствено в България. Хората в никакъв случай не са живели толкоз добре и в никакъв случай не са били толкоз нещастни “, добави политологът Юлий Павлов.

Според доктор Канов, от време на време човек изпада в неточност непрекъснато да съпоставя себе си с други - обстановки и хора, които той идеализира. Това го прави надълбоко трагичен, изключително в случай че има българския нрав постоянно да гледа в чинията на другия. Така по отношение на огромния свят се усеща потиснат.

Има незадоволеност у доста хора, които не се усещат осъществени. Имали са по-големи упоритости, учили са за освен това, а не могат да намерят задоволително креативна работа, добави Павлов.

 
Трудът се променя непрекъснато. Вчера се е трансформирал с изкуствения разсъдък. Той постоянно се е променял и постоянно е имало хора, които изпадат зад борда. Всъщност думата „ работа “ произлиза от корена „ плебей “ или „ раб “. Нека да има и ден на мързела, аз това приканвам.
доктор Любомир Канов
По времето на социализма на 1 май трябваше да се явим на някакъв събирателен пункт, да потеглим в някаква колона на манифестация и при първа опция да се скатаем и да седнем в близката механа да се почерпим.
Юлий Павлов

Най-яркият ми спомен е от 1 май 1990 година Тогава от профсъюз „ Подкрепа “ организирахме първото свободно честване на 1 май от години. Хората се събраха непринудено и направихме един протест пред Българска народна банка. За мен това беше ярък 1 май - хората си го върнаха откакто комунистите си го бяха присвоили.

Забелязваме по какъв начин повече или по-малко хората си правят работата, извършват си отговорностите, въпреки и да не са доста удовлетворени, само че политиците започнаха да се провалят. Те не си извършват главното обвързване - да образуват държавно управление, сподели още Павлов.

Аз давам прогноза от 51%, че ще има държавно управление. Но отново се връщам към загубата на доверие на българина към другия българин. Това се показва и в Народното събрание, където говоренето показва националния нрав. Неспособността да се разбере основното от голяма част от тези депутати, добави доктор Канов.

Аз давам може би към 50 и 60%. Началото на този парламент е по-добро в сравнение с чаках. Хора, които не си приказват започнаха да го вършат. Дори това да не докара до държавно управление в този парламент е начало на взимане на завоя, включи се Павлов.

Вижте цялото изявление във видеото.

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР