Отделението по гинекология на високотехнологичната,Сърце и Мозък’,Плевен стартира курс по

...
Отделението по гинекология на високотехнологичната,Сърце и Мозък’,Плевен стартира курс по
Коментари Харесай

,Сърце и Мозък’ стартира курс по минимално инвазивната гинекология

Отделението по гинекология на високотехнологичната,Сърце и Мозък’,Плевен започва курс по минимално инвазивната гинекология, като част от плана GESEA4EU на Европейската асоциация по гинекологична ендоскопия (ESGE). Регистрацията за курса стартира на 12 февруари, осведоми доктор Александър Любенов, д.м., шеф на гинекологичното поделение.

Курсът ще се организира на британски език и ще бъде изцяло безвъзмезден. Броят на участниците е стеснен до 10 души. За повече информация и регистрация са разполагаем: e-mail адрес[email protected], и тел.: 0883 404 104.

Курсът по минимално инвазивната гинекология ще се организира в границите на два следващи дни - на 6 и 7 юни, като към самодейността към този момент има деклариран сериозен интерес от лекари у нас и в чужбина. Част от менторите ще бъдат представители на един от водещите центрове за образование по програмата GESEA от Италия.

Образователният формат GESEAима за цел да построи единна, строго стандартизирана система за образование на гинеколозите в минимално инвазивните техники - лапароскопия и хистероскопия. По този метод да подсигурява, че всички АГ експерти, минали през курсовете на GESEA и получили документа, имат европейско равнище на образование по минимално инвазивна хирургия.

„ Отделението по гинекология на,Сърце и Мозък’, Плевен е измежду водещите в страната в минимално инвазивната хирургия, извършвайки всички типове " безкръвни " интервенции (роботизирани, лапароскопски и хистероскопски), в това число при ендометриоза, пролапсна, онкологична и репродуктивна хирургии. Сертификатите на GESEA на Европейската асоциация по гинекологична ендоскопия към този момент са и наложително условие за работа в някои европейски страни като Ирландия, Нидерландия и Белгия. Ставайки част от GESEA4EU можем да подсигуряваме на нашите курсисти европейско равнище на образование, като по този метод ще повишим равнището на гинекологията в България “, споделят от болничното заведение в Плевен.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР