Отдел „Култура, археология и културно наследство“ на Община Пловдив напомня,

...
Отдел „Култура, археология и културно наследство“ на Община Пловдив напомня,
Коментари Харесай

Приемат предложения за жури на Награди „Пловдив“ до 31 март

Отдел „ Култура, археология и културно завещание “ на Община Пловдив припомня, че от 4 февруари до 31 март 2021 година е срокът за внасяне на писмени оферти за състава на комисиите, чиято задача е да дефинират спечелилите в обособените категории на Награди „ Пловдив “.

Както всяка година в навечерието на 24 май - Денят на българската култура и просвета и на славянската книжовност, кметът на Пловдив ще връчи влиятелното отличие „ Награда Пловдив “ на създатели, креативен колективи, културни, просветителни и други институции за съответно произведение, събитие или факт с действителен принос за развиване на културния живот на Пловдив, осъществени през миналата година.

В тази връзка и според одобрения Статут на Награди „ Пловдив “ се назначават 9 профилирани комисии за отсъждане на премиите в 12-те раздела: Художествена литература и хуманитаристика; Художествен превод; Журналистика в областта на културата; Архитектура и естетизация на градската среда; Музика; Танцово изкуство; Театър; Изобразително изкуство; Аудио-визуални изкуства и фотография; Опазване на културното завещание и запазване на паметта; Произведение на изкуството, предопределено за деца; Съвременни мултижанрови изкуства.

Община Пловдив връчва и Специална премия „ Пловдив “ за изключителни достижения и повсеместен принос в културата на град Пловдив.

Броят на комисиите е по-малък от броя на категориите, тъй като постъпилите оферти в разделите „ Опазване на културното завещание и запазване на паметта “, „ Произведение на изкуството, предопределено за деца”, „ Съвременни мултижанрови изкуства “ и Специалната премия за изключителни достижения и повсеместен принос се преглеждат от непрекъсната комисия, назначена със заповед на Кмета, в чийто състав вземат участие: представители на ПУ „ Паисий Хилендарски “, АМТИИ „ Проф. Асен Диамандиев “, НХГ „ Цанко Лавренов “, НГСЕИ, НУМТИ „ Добрин Петков “, Регионален исторически музей, Регионален етнографски музей, Регионален природонаучен музей, Музей на авиацията “, Градска художествена изложба, Народна библиотека „ Иван Вазов “, ОИ „ Старинен Пловдив “, ФА „ Тракия “ и Регионална гилдия на КАБ по предложение на техните управления.

Съставът на 9-те комисии се образува по оферти на културните институти и организации, професионални и креативен организации и съюзи, учебните заведения по изкуствата, висши образователни заведения, медиите, издателски къщи и други юридически лица, с предмет на активност, обвързван с културата. В тази връзка отдел „ Култура, археология и културно завещание “ на Община Пловдив кани всички заинтригувани от изброените нагоре, да внесат своите стимулирани оферти за членове на комисиите.

Важно е да бъдат спазени следните условия:

ü Мотивираните оферти за членове на комисиите се подават документално в деловодството на Община Пловдив (пл. “Ст. Стамболов “№1), с сътрудник „ Дирекция „ Култура, археология и културно завещание “, в период до 17 часа на 31 март 2021 година, сряда.

ü Членовете на комисиите не могат да бъдат вносители на оферти за награждаване с Награди „ Пловдив “.

ü Членовете на комисиите не могат да бъдат препоръчани за награждаване, нито свързани лица с препоръчаните за награждаване или с членовете на управителни или контролни органи, вносители на оферти.

(В тази връзка, преди започване на същинската работа, подписват декларация за неналичието на спор на ползи.)
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР