Отдавна се говори за ползите на рициновото масло за здравето

...
Отдавна се говори за ползите на рициновото масло за здравето
Коментари Харесай

Какви са ползите на рициновото масло за косата

Отдавна се приказва за изгодите на рициновото масло за здравето и хубостта на косата . От подкрепяне на растежа ѝ до увеличение на нейната компактност - наподобява, че няма нещо, което това масло да не може да направи.
 Кокосовото масло и изгодите му за косата - без значение от нейния вид
Невероятното деяние на кокосовото масло върху косата

Дори да го знаем, е добре да си го напомним

Но дали тези изказвания са подкрепени от научни доказателства ? За да отстранен подозренията от Рrevention се допитват до специалисти по хубостта, които разкриват същинските изгоди от рициновото масло за косата и по какъв тъкмо метод бихме могли да го включим в ежедневните си ритуали за хубост.

Според експертите, главното преимущество на рициновото масло е неговото овлажняващо деяние . То оказва помощ за омекотяване и хидратиране освен на косата, само че и кожата на главата. Стимулира кръвообращението, като разрешава на кислорода и питателните субстанции да бъдат доставени до космените фоликули. И продава доста искра.

Освен това има мощни антиоксидантни свойства , които оказват помощ за отбрана на скалпа и косата от свободните радикали и оксидативния стрес, породени от нездравословните UV лъчи и отрови от околната среда.
 Снимка 609471

Обаче що се отнася до растежа на косата , няма настоящи научни доказателства в поддръжка на изказванието, че рициновото масло работи в тази тенденция.

Рициновото масло може да се употребява върху разнообразни видове коса . Но въпреки всичко, съгласно експертите, има хора, които биха извлекли повече изгода от използването му. Най-подходящо е за хората със изсъхнал скалп и чуплива, " хвърчаща " коса. За тези с по-мазна коса то може да е прекомерно тежко и неуместно.

И въпреки всичко, без значение от вида коса, която имаме, може да използваме рициновото масло един път седмично - нанесено непосредствено върху корените на косата и по-късно разнесено към краищата. Добре е да престоим по този начин към 20 минути и по-късно да го отмием с шампоан.

И защото маслото е много гъсто като консистенция , то може да се разреди с други масла, като кокосово масло или масло от жожоба.
 Снимка 609472

Добре е да сме наясно и какви са страничните резултати от потреблението на маслото върху косата. Именно поради гъстотата си, то може да запуши порите, да аргументи натрупвания и даже да докара до раздразнение на скалпа. И да провокира пърхот и сърбеж.

А изказванията, че рициновото масло може да помогне на космените фоликули да порастват, не се лимитират единствено до космите на главата. Мнозина считат, че то оказва помощ и за растежа на миглите и веждите. Но и тук няма точни доказателства. Затова експертите поучават по-скоро да наблегнем на подготвени артикули, обогатени с маслото и особено създадени за грижата за веждите и миглите, вместо да прилагаме непосредствено маслото върху зоните.
 Косата, растежът й и етеричните масла, които я вършат дълга и красива
Етерични масла за дълга и красива коса

Природата още веднъж има решение

И въпреки всичко, в случай че решим да нанесем чисто рициново масло върху веждите или миглите си, би трябвало да бъдем изключително деликатни, най-много поради деликатните зони към очите . Най-добре е да се употребява памучен тампон, посредством който да направляваме количеството.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР