Отдавна хората приписват на цветята и растенията магически свойства. Едни

...
Отдавна хората приписват на цветята и растенията магически свойства. Едни
Коментари Харесай

Кои цветя закрилят любовта, зареждат с енергия и пъдят депресията?

Отдавна хората приписват на цветята и растенията вълшебен свойства. Едни цветя носели на своите стопани триумф в работата и благосъстояние, други – мир и успокоение вкъщи, трети прогонвали злите сили, на четвърти помагали да намерят дълго чаканата обич.

Кактус

Този остър посетител от субтропиците е същински пазач на дома. На всички растения имащи бодли се приписва свойството да пазят дома от нечисти сили. Затова се счита, че кактусът е страж на мира и спокойствието. Той би трябвало да се разположи " на пътя на тъмните сили " – до вратата или на прозореца. Кактусът гълтам компютърното лъчение, по тази причина се предлага да се сложи към монитора.

Циклама

Това цвете е получило названието миротворец. То оказва помощ за превъзмогване на споровете, успокоява капризните деца. Цикламата оказва помощ на стопанина си да преодолее комплексите си, необщителност и непотребна срамежливост. Дарява религия в положителното и вяра на обезверения.

Лимон

Този представител на фамилията на цитрусовите въздейства позитивно на настроението. Стопаните на дом, в който има лимон, не страдат от меланхолия, нямат проблем с финансиите. И в случай че приказваме не за мистичните, а за действителните свойства на лимона, то той чудесно дезинфекцира въздуха в пространствата, убива микробите, ароматизира прелестно помещението.

Традесканция

Счита се за най-проверено средство за прогонване на недоброжелатели. Това е цветето източник на наслада и оптимизъм. Зарежда жителите на дома с сила, подарява ги с възприятие за комизъм и самоирония, пази от болести на горните дихателни пътища.

Азалия

Това красиво цвете основава към себе си позитивна сила. Действа благотворно на съпружеската обич, по тази причина се подарява на младоженци. Помага да се откри вярното решение и да се решат противоречиви въпроси.

Теменужки

Теменужките се одобряват за знак на деликатност, непорочност и невзискателност, закрилят сантименталната обич.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР