Отчаяни кръчмари примамват с „риба по гръцки и други подобни

...
Отчаяни кръчмари примамват с „риба по гръцки и други подобни
Коментари Харесай

Отчаяни кръчмари примамват клиенти с риба по гръцки

Отчаяни кръчмари примамват с „ риба по гръцки " и други сходни ерзац гръцки манджи туристите по Южното Черноморие. Очертава се слаб сезон, поради това притежателите на крайбрежните заведения са избрали с „ гръцкия " номер да привлекат повече клиенти и да спасят търговията си от „ ол инклузив " системата, разкрива в. „ Труд “.

В менюто по крайбрежните заведения за хранене откриваме задушения ватос по гръцки, който коства 15,89 лева за порция, толкоз са и скаридите - отново по гръцки, единствено че с 50 грама по-малко от ватоса. 17,89 лева Плащаме за паница със скариди „ Саганаки ", а порция от 300 грама калкан коства 39,89 лева Предлага се и плато „ цялостен калкан на тиган ", което се състои от 4 порции.

Най-народна цена държи цацата, която се харчи по 3 лв. порцията, пържена, по българска рецепта, в композиция със студена наливна бира, която коства 2 лв. халбата. Пържените попчета, по български, костват 8,89 лв. за 300 грама, а сафридът на тиган е 11,89 лева Супата от риба е два типа. Освен обичайна, от колкото се може повече черноморска риба, която коства 5,69 лева, има и средиземноморска, която се продава по 7,89 лева В Созопол в по-луксозните заведения за хранене националната цаца я няма. Пърженият сафрид върви по 12,90 лв. порцията, чернокопът на скара е 16,99 лева, а пърженият калкан удря 40 лв. порцията.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР