Отборите на ЦСКА София и Левски ще изиграят днес първите

...
Отборите на ЦСКА София и Левски ще изиграят днес първите
Коментари Харесай

ЦСКА София и Левски играят за Купата на конференциите

Отборите на ЦСКА София и Левски ще изиграят през днешния ден първите си срещи от третия квалификационен кръг на шампионата Лига на конференциите. „ Червените “ одобряват ирландския Сейнт Патрикс Атлетик от 20:00 часа българско време на Националния стадион „ Васил Левски “, до момента в който „ сините “ гостуват на малтийския Хамрун Спартанс на Националния стадион там от 20:30 часа.

Възпитаниците на Саша Илич стигнаха до третия квалификационен кръг в конкуренцията, откакто отстраниха северномакедонския Македония Гьорче Петров с общ резултат 4:0. Сърбинът обаче не си прави илюзии за лесни дуели със Сейнт Патрикс макар ролята на любимец на „ алените “ в конфликта. 

„ Предстои ни първият от общо два мача със Сейнт Патрикс, несъмнено, че задачата е да продължим в идващия кръг, няма да ни е по никакъв начин елементарно, защото противникът е борбен тим, турнирен, знаят по какъв начин да реализират нужния резултат, тъй че ние би трябвало да бъдем деликатни с тях. Със сигурност това, което демонстрираме в последните мачове, е методът, по който би трябвало да играем, само че към момента има доста неща, които би трябвало да поправяме и да работим върху нашата игра ", разяснява старши треньорът на ЦСКА София.

От своя страна, играчите на Станимир Стоилов също влизат в ролята на любимци против малтийския Хамрун, откакто в предходната квалификационна фаза отстраниха гръцкия ПАОК след домашен триумф с 2:0 на стадион „ Георги Аспарухов “ в столицата и тъждество 1:1 на реванша в Солун. Мъри обаче показа на конференцията си, че съгласно него двата тима са на еднообразно равнище. Наставникът на " сините " ще може да разчита на всичко най-хубаво за гостуването в Малта, като в групата на носителя на Купата на България попаднаха възобновените от травми Ивелин Попов и Илиян Стефанов. 

Реваншите на двата ни представителя в шампионата против малтийския и ирландския тим са идващия четвъртък. „ Сините “ ще играят с спечелилия от двойката АЕК Ларнака (Кипър) – Партизан Белград (Сърбия), в случай че отстранят Хамрун, в плейофа за влизане в групите на Лигата на конференциите. ЦСКА София го чака един всред датския Брьондби или швейцарския Базел при елиминация на Сейнт Патрикс. 

По обявата работи: Любомир Тодоров
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР