Отборите на Полша и Португалия се класираха за световната първенство

...
Отборите на Полша и Португалия се класираха за световната първенство
Коментари Харесай

Полша и Португалия се класираха за Мондиала

Отборите на Полша и Португалия се класираха за международната състезание по футбол.

Полша ще играе на второ следващо международно състезание след триумф с 2:0 над Швеция във финалния плейоф, който се игра в Хожув.

Домакините стигнаха до триумфа с голове на Роберт Левандовски и Пьотр Желински след почивката.

След първо полувреме, в което Швеция доминираше и единствено положителните намеси на стража Войчех Шчесни избавиха най-малко два сигурни гола във вратата му, капитанът на поляците Левандовски откри резултата от дузпа в 49-ата минута.

Наказателният удар бе отсъден за нарушаване на бранителя Йеспер Карлстрьом.

Швеция продължи да бъде по-опасният тим на терена и след първия гол, само че скандинавците бяха принудени да поемат все по-големи опасности с напредването на времето. 

Така се стигна до 73-тата минута, в която Желински постави точка на разногласието. Халфът се възползва от неточност в защитата на Швеция и очи в очи с Робин Олсен не сбърка за 2:0.

С два гола на Бруно Фернандеш Португалия победи с 2:0 Северна Македония.

На стадион " До Драгао " домакините демонстрираха, че имат доста по-голяма самостоятелна класа и макар че северномакедонците играха доста дисциплинирано, това бе извънредно незадоволително против толкоз класен противник.

Кристиано Роналдо пропусна отлична опция да изведе Португалия напред четвърт час след началото на дуела, само че ударът на капитана на домакините мина около вратата на Столе Димитриевски.

Роналдо обаче се оказа в основата на първия гол, за който асистира на Фернандеш в 32-рата минута. Бруно пресече подаване на Стефан Ристовски в средата на терена и незабавно комбинира с Роналдо.

Нападателят върна топката на съотборника си в Манчестър Юнайтед, който очи в очи с Димитриевски нямаше по какъв начин да сбърка за 1:0.

В началото на второто полувреме Северна Македония опита да предложи по-агресивна игра в офанзива, само че това отвори съществени пространства в защитата на гостите. 

Португалските футболисти се възползваха чудесно от този факт и в 65-ата минута Диого Жота откри с дълго подаване Фернандеш, който от придвижване вкара втория си гол в дуела за 2:0.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР