Отборите на Нидерландия и САЩ откриват осминафиналната фаза на Световното

...
Отборите на Нидерландия и САЩ откриват осминафиналната фаза на Световното
Коментари Харесай

Нидерландия и САЩ откриват осминафиналната фаза в Катар

Отборите на Нидерландия и Съединени американски щати откриват осминафиналната фаза на Световното състезание в Катар. Двата отбора кръстосват шпаги през днешния ден от 17:00 часа на стадион „ Халифа ”, като дуела може да наблюдавате в директно предаване на Gong.bg, както и в ефира на DIEMA SPORT 3.

Тимът на Луис ван Гаал приключи на първа позиция в група А, до момента в който съставът на американците финишира на втора позиция в група В след Англия.

Нидерландия напълно оправда упованията за любимец в своята група, като съумя да завоюва седем точки в своите три мача, като позволи лека неточност в дуела си против Еквадор, която обаче не се оказа съдбовна.

Определено в огромната звезда за „ лалетата ” се трансформира Коди Гакпо, който вкара и в трите дуела до този миг. Въпреки това отборът на Нидерландия е подложен на критика за стила си на игра. В трите дуела от груповата фаза нидерландците са отправили едвам осем точни удара. Според Луис ван Гаал обаче това не е проблем за вицешампиона от 2010 година.

Класирането за осминафиналите на Световното състезание е незабравим миг за Нидерландия. „ Лалетата ” се класират за етапа на елиминациите на всяко едно международно състезание, на което са взели участие от 1934 година насам. Те са били отстранени на два пъти от този стадий на шампионата – през 1990 и 2006 година.

Под управлението на Ван Гаал, Нидерландия се показва повече от солидно. Тимът има 11 следващи мача без проваляне.

Отборът на Съединени американски щати влиза в конфликта като новобранец заради обстоятелството, че американците нямат победа на международни финали против европейски отбор от тъкмо 20 години. Всеки един от последните три елиминационни дуела на Световно състезание против европейски отбор е завършвал със загуба.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР