Отборите на Франция и Уругвай ще определят първия полуфиналист на

...
Отборите на Франция и Уругвай ще определят първия полуфиналист на
Коментари Харесай

Франция и Уругвай се изправят в непредвидим сблъсък

Отборите на Франция и Уругвай ще дефинират първия полуфиналист на Мондиал 2018 през днешния ден от 17 часа на стадиона в Нижний Новгород. По-късно вечерта е и вторият 1/4-финал от програмата за деня сред огромния любимец за купата Бразилия и Белгия. Победителите от двата мача ще се изправят надлежно един против различен в борбата за място на финала. На книга Франция е любимец против Уругвай, въпреки и да среща компликации против този противник в исторически проект.
И двата тима излязоха от групите без загуба. В 1/8-финалите Франция изхвърли Аржентина с 4:3 след впечатляващ мач, в който младежът Килиан Мбапе означи два гола. “Петлите” демонстрират наклонност на възстановяване на представянето с всеки минал мач на шампионата и гледат с оптимизъм преди 1/4-финала. Уругвай от своя страна отстрани европейския първенец Португалия с 2:1, като попадението на Пепе в 55-ата минута е единственото, позволено във вратата на “селесте” на този Мондиал. Срещу солидната отбрана на южноамериканците този път обаче ще се изправи впечатляващото офанзивно трио Антоан Глизман - Оливие Жиру - Килиан Мбапе. Южноамериканците понесоха тежък удар, откакто изгубиха звездния си нападател Единсон Кавани заради травма. Все отново същуствува най-малък късмет той да се появи в игра. По-вероятно е обаче от първата минута сътрудник в офанзивата на Луис Суарес да бъде някогашния нападател на Мидълзбро Кристиан Стуани. Проблемите пред Дидие Дешан са свързани с санкции Блез Матюиди, като се чака на негово място да играе Корентен Толисо. Двата отбора се изправят един против различен на международни финали за четвърти път в историята си, само че за първи път това се случва във етапа на елиминациите. Последните две срещи бяха през 2002 и 2010 година, като и двата мача приключиха 0:0. Единствената победа на Уругвай в формален мач е от 1966 година, когато южноамериканците печелят с 2:1. Пез 2013 година двата отбора играят контрола в Монтевидео, извоювана от домакините с 1:0. Франция също записва триумф над Уругвай в другарски мач - 2:0 в далечната 1985 година.
Вероятни сформира:

Уругвай: Муслера, Касерес, Хименес, Годин, Лаксалт, Нандес, Торейра, Весино, Бентанкур, Суарес, Стуани.

Франция: Лорис, Ернандес, Юмтити, Варан, Павар, Толисо, Канте, Погба, Гризман, Жиру, Мбапе. Мондиал 2018 1/4 кръг, петък 6 юли  Уругвай 17:00предстои  Франция
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР