Отборите на Черноморец и Рилски спортист излизат един срещу друг

...
Отборите на Черноморец и Рилски спортист излизат един срещу друг
Коментари Харесай

Очаквайте на живо: Черноморец - Рилски спортист, мач №4

Отборите на Черноморец и Рилски състезател излизат един против различен в мач №4 от полуфиналната серия сред двата отбора в Националната баскетболна лига. Срещата стартира довечера от 19:00 часа в новооткритата зала “Арена Бургас ”, която одобри и предния дуел в четвъртък.
 Людмил Хаджисотиров: Нямаме избор - би трябвало да изглеждаме по различен метод Людмил Хаджисотиров: Нямаме избор - би трябвало да изглеждаме по различен метод
“Акулите ” водят в общия резултат с 2-1 победи и с триумф през днешния ден ще приключат серията и ще се класират за своя първи край в шампионата в историята си. От другата страна пък самоковци са притиснати до стената и се нуждаят от наложителен триумф, с цел да спасят сезона си и да форсират съдбоносен пети мач, посредством който ще върнат серията в Самоков във вторник.

От началото на серията се вижда една наклонност, която има голяма роля за развиването на серията до този миг. Черноморец завоюва втората част в предните три дуела с двуцифрена разлика - 28:10 в мач №1, 28:14 в мач №2 и 24:12 в мач №3. В последната среща сред двата отбора в четвъртък Рилски състезател поведе с девет точки в първата четвърт, само че бързо сдаде задатъка си и оттова нататък към този момент беше в ролята на догонващ след следващото неубедително показване във втората четвърт.
 Васил Евтимов: Защита и предпочитание, биткаджии и мъжкари - това желая да бъде моят тим Васил Евтимов: Защита и предпочитание, биткаджии и мъжкари - това желая да бъде моят тим
Интересен факт е и това, че Черноморец записа първата си победа над Рилецо в Бургас от 12 години насам. Успехът на “акулите ” съответства с откриването на зала “Арена Бургас ”, като съгласно формалните данни трибуните са събрали 5000 последователи. Освен това празничната атмосфера бе обвързвана и с изваждането на екипа с №13 на легендата на Черноморец Бойчо Брънзов.

Снимка: НБЛ
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР