Отборите на Барселона и Арсенал (Лондон) са първите полуфиналисти в

...
Отборите на Барселона и Арсенал (Лондон) са първите полуфиналисти в
Коментари Харесай

Барселона и Арсенал са първите полуфиналисти в женската Шампионска лига

Отборите на Барселона и Арсенал (Лондон) са първите полуфиналисти в тазгодишното издание на женската Шампионска лига по футбол. Барселона отстрани италианския Рома с общ резултат 6:1, откакто реализира втори триумф – този път с 5:1 вкъщи. Арсенал пък в профил Байерн (Мюнхен) с 2:0 вкъщи, като по този метод преодоля провалянето с 0:1 като посетител. 

Барселона стига до топ 4 на шампионата при дамите за пета поредна година, а на полуфинала ще се срещне с някой всред защитаващите купата си футболистки на Лион (Франция) или Челси (Англия). Миналата година Лион и Барса си дадоха среща в мача за трофея и френският тим победи с 3:1. 
 Регистрирай се в “Домът на почитателите ” и дай своите прогнози за дербито в Англия сред Манчестър Сити и Ливърпул Регистрирай се в “Домът на почитателите ” и дай своите прогнози за дербито в Англия сред Манчестър Сити и Ливърпул
Фридолина Ролфо вкара в този момент два гола за Барселона още до почивката, а Мапи Леон сред тях също оказа помощ да стане 3:0. Ошоала проби по крилото и върна топката на 10-ия метър за Ролфо, която в 11-ата минута даде началото на головия театър. Мапи Леон вкара за 2:0 с мощен удар с левия крайник. Вратарката на гостенките Камелия Цезар трябваше да вади топката за трети път от мрежата си в добавеното време на първата част, когато Ролфо вкара втория си гол в мача след пробив и подаване на Каролин Греъм Хансен. Асисат Ошоала и Патри Гихаро прибавиха по едно попадение през втората част за наслада на 54 667 фенове. Дясното крило Анамария Сертурини оформи крайния резултат в 60-ата минута. 

Два ранни гола преди почивката на две скандинавки осигуриха обрата на Арсенал против Байерн (Мюнхен). Баварките бяха спечелили с 1:0 вкъщи, само че Фрида Маанум в 20-ата минута изравни общия резултат. Само след 6 минути шведската нападателка Емма Стина Блякстениус заби второто попадение, завършвайки офанзива и центриране на Кейти Маккейб. 

Арсенал чака своя противник от двойката сред Волфсбург (Германия) и Пари Сен Жермен (Франция), които ще изиграят своята среща-реванш довечера.

Carlsberg " Домът на Феновете " е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето наличие и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР